Haberler

PKK'nın Bölge Halkına Yaptığı Akılalmaz Baskı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

PKK, bölgede çobanlık yapan vatandaşları ölümle tehdit ederek uyuşturucu tarlalarında zorla nöbet tutturmuş.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve civarında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri imha edildi.

TEHDİT İLE NÖBET TUTMUŞLAR

Teröristlerin sivil vatandaşların yanı sıra çobanları da tehdit ederek suça zorladığı belirtildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli bir çoban, güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, PKK'lı teröristlerin "Dediklerimizi yapmazsan sizi öldürürüz." diye tehdit edip, uyuşturucu ekili arazilerde kendilerine zorla nöbet tutturduklarını söyledi.

"ZORLA BİZİ SUÇA İTİYORLAR"

İfadesinde "Benim rızam yok. Zorla bizi suça itiyorlar. Benim de onlarca hayvanıma el koydular." diyen çoban, çok sayıda mağdurun uyuşturucu ekili arazilere yakın bölgelerde silah zoruyla çadır kurup nöbet tuttuğunu, arazilerin kontrolü ve sulamasını yaptıklarını itiraf etti.

MÜŞTEREK ÖZEL BİRLİK OPERASYONU

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

ÖRGÜTÜN FİNANS KAYNAĞI KURUTULUYOR

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgütün finans kaynağı kenevir ekim alanlarının imhası ile sığınak ve depoların tahrip edilmesi amacıyla başlatılan operasyon başarıyla devam ediyor.

Operasyonlarla terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynağının kurutulması hedefleniyor.

6 MİLYON 438 BİN KÖK KENEVİRİ İMHA EDİLDİ

Operasyonun ilk 3 gününde yüzlerce arazide tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri, güvenlik güçlerince söküldükten sonra imha edildi.

KORUYUCULARDA DESTEK VERİYOR

İmha çalışmaları devam ederken, diğer yandan da uyuşturucu ekili yeni arazilerin tespiti yapılıyor. Uyuşturucuların imhası ve tespit çalışmalarına korucular da destek veriyor. Bu kapsamda, yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık 2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Lice Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title