Haberler

'PKK'nin 4 İşçiyi Kaçırması Sonrası Ilısu'da İşler Durdu' İddiası!

Güncelleme:

Ilısu Barajı inşaatı, PKK'lilerin uyarıları ve en son 4 işçinin alıkonup, serbest bırakılması sonrası diğer işçilerin istifa etmesiyle tamamen durduğu iddia edildi.

Son zamanlarda PKK'nın baraj inşaatında çalışan araç ve işçilere yönelik eylemlerinin ardından, Mardin'in Dargeçit ile Şırnak'ın Güçlükonak ilçeleri arasında yapımına devam edilen Ilısu Barajı inşaatında çalışmalar durdu.

Baraj inşaatında çalıştıkları için PKK'lilerce aralarında saha formeninin de olduğu 4 kişinin 22 Ağustosta alıkonulması üzerine diğer işçiler evlerine gönderilip, inşaat çalışmaları 1 Eylül'e kadar durdurulmuştu.

Alıkonulan işçiler dört gün sonra serbest bırakılırken, 1 Eylül'den sonra şirket yetkilileri inşaat faaliyetlerine yeniden başlamak üzere işçileri geri çağırdı. Ancak gelen işçiler tek tek bağlı oldukları şirketlere istifalarını sundu. İşçilerin istifası üzerine baraj inşaatı başlayamadan durdu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dargeçit Şırnak Mardin Ilısu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title