Haberler

PKK'lılar Bitlis'te Baz İstasyonu, Hatay'da Rüzgar Türbinine Saldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin Bitlis merkezde bir GSM operatörüne ait baz istasyonunu el yapımı patlayıcı ile yaktığını, Hatay'da ise üç rüzgar türbininin yine aynı yöntemle tahrip edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Batman Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı'nca Esentepe köyü bölgesinde 4 Eylül'de düzenlenen operasyonda bir teröristin cesedi bulundu. Açıklamaya göre, teröristin cenazesi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevkedildi.

Tunceli'nin merkez ilçesi Gümemiş köyü bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) arama faaliyeti sırasında karayolu kenarında bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek, imha edildi.

Mardin Kızıltepe'de bölücü örgüt mensubu 2 terörist, Şehitçoban Hudut Karakol Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Teslim olan teröristlerle ilgili adli tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Bitlis merkez Buzlupınar mevkiinde bulunan GSM baz istasyonu PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Hatay'ın Belen ilçesi Çerçikaya Mahallesi'nde ise teröristler bir enerji şirketine ait üç rüzgar türbinini el yapımı patlayıcıyla tahrip etti. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu olayı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden biri teşhis edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Batman Bitlis Politika Güncel Haberler

title