Haberler

PKK'lı Teröristler Sur'da Kiliseleri Yakıp Yıktı

Güncelleme:

PKK'lılar Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etrafını tuzaklarla çevirdikleri tarihi kiliseleri harap hale getirdi. Teröristler ilçenin tarihi dokusuna büyük hasar verdi.

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kullanılamaz hale getirdiği kiliselerin fotoğraflarını paylaştı. Tarihi kiliselerin etrafını daha önceden planlı bir şekilde patlayıcı düzeneklerle çeviren teröristlerin, IŞİD'in Irak ve Suriye'de uyguladığı taktikleri Sur'da kullandığı tespit edildi.

BİNALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her geçen gün biraz daha köşeye sıkışan teröristler, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalırken, barınma ve mevzi olarak kullandıkları evleri, camileri, kiliseleri tahrip ederek kullanılamaz hale getiriyor.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde de aynı taktikleri uygulayan teröristler, Diyarbakır Sur'da tarihi dokuya da büyük bir hasar verdi.

KİLİSELERİN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Bölgedeki güvenlik birimleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin tahrip ettiği 'Ermeni Katolik Kilisesi', 'Surp Giregos Kilisesi', 'Keldani Kilisesi' ile 'Protestan Kilisesi'ne ait fotoğrafları paylaştı. 'Müşterek Sur Operasyonu' kapsamında çekilen fotoğraflarda teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği kiliseler yer alıyor.

KURŞUNLU CAMİYİ KÜLE ÇEVİRDİLER

Aralık ayında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda, kentin ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) yangın çıkmış ve büyük hasar görmüştü.

CAMİYE ATEŞ AÇMIŞLARDI

Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye teröristlerce yangın çıkarılmasından hemen önce de uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.

TARİHİ BİNALARA PATLAYICI TUZAKLADILAR

Tarihi Fatih Paşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklandığı görülmüştü.

Zarar gören tarihi binaların fotoğrafları:








Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Suriye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

HUMANIST:

Işte hdpkklilar böyle alcak kominist dinsiz imansiz inancı hayvanlardir

29
12
yanıtYanıtla
Mirat:

Yahu sanki onlarin tanki helikopteri var mis gibi yazmissiniz mbrek kimseyi koyun yerine koymayin

23
16
yanıtYanıtla
diyarbakır t:

biz bu gün ditarbakırda hdp binasına kadar eylem yapalım ne dersiniz bu işe hayır diyalim sen doğru bulmuyoruz diyelim nedersiniz hadi destek bekliyorum . ama ben kürt''''düm ama hain deyilim bir vatandaş olarak yapalım

17
11
yanıtYanıtla
Kovan:

Pkk sadece islam a değil bütün dinlere düşman ateist materyalist bir örgüt. .

16
11
yanıtYanıtla
cızremm:

yalannnnn bana delıl goster tc medyası

16
10
yanıtYanıtla
hadi ordan:

koca bir yalannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

13
11
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Kiliseleri akp yakmıştır, kesin

5
17
yanıtYanıtla
Ali kayiMobil-IOS:

"Yaser" Demek ki pkk nın Ermeni olduğunu kabul ediyorsun

19
1
yanıtYanıtla
Skintiii yok:

Devlet devlettir güçlü olan yener nasıl abd gelip burası benim diyor sa o misal devletin dediği olur sonun da ha sen en fazla bi ay uğraştırırsın sonuç değişmez

15
5
yanıtYanıtla
Pehh:

yalanınız batsın top atışlarıyla o tarihi kiliseyi ancak sizin yobaz asker ve polisleriniz yıkar milyonlarca uhlar olsun size tüm dünya biliyo sizin ne yalancı düzenbaz olduğunuz bu asılsız haberlere asla ve asla inanmazlar okadar basit

1
16
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title