Haberler

PKK'lı Oğlunu Vazgeçirmek İstemiş Ama Başaramamış

Mardin'in Dargeçit İlçesinin DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın Çatışmada Öldürülen PKK'lı Oğlunun Cenazesi Toprağa Verildi. Anık, 'Oğlumu Vazgeçirmeye Çalıştım Ama Başaramadım' Dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinin DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın çatışmada öldürülen PKK'lı oğlunun cenazesi, Dargeçit'te toprağa verildi. Anık, "Oğlumu vazgeçirmeye çalıştım ama başaramadım" dedi.

Mardin'in Derik ilçesinde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirilen ve Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın oğlu olan "Alan" kod adlı Haysem Anık'ın cenazesi, Malatya'da yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi. Cenaze, Malatya'dan minibüsle kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Mardin'in Dargeçit ilçesine getirildi. Cenazenin getirilmesi nedeniyle ilçe girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cenaze, DTP Mardin İl Başkanı Ferhan Türk, DTP Dargeçit İlçe

Başkanı Yusuf Aslan ve bazı partililerin de bulunduğu konvoyla saat 23.30 sıralarında Dargeçit ilçesine getirildi ve bekletilmek üzere Safa Camii'ne bırakıldı.

Sabah namazının ardından cenazeyi Safa Camii'nden alan kalabalık, sloganlar eşliğinde mezarlığa geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde Kürtçe sloganlar atıldı. Tabut, PKK'yı sembolize eden sarı, kırmızı, yeşil renkli beze sarıldı.

Defnin ardından kalabalık, evin önünde bulunan taziye çadırına yöneldi. Burada taziyeleri kabul eden DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık, oğlunu bu yoldan çok defa vazgeçirmeye çalıştığını fakat başarılı olamadığını ifade ederek, "Oğlum inatçıydı, bizi de dinlemiyordu. Bize, 'Bu kadar sene mücadele verdim. Siz bu davayı bir dereceye kadar biliyorsunuz. Ben uzun yıllar bu davanın içinde kaldım' diyordu. Ölümü infaz da olabilir çünkü çatışma dağda değildi. Aldığımız bilgilere göre, çatışma evde olmuş.

Evin sahibi de evde değildi. Bu bir ihbardı. Evin sahibinin de bir problemi olabilir. Bunu da vicdanen kabul ettiğimi söyleyemem çünkü 2-3 sene önce onun resmi Derik ilçesinde her tarafa dağıtılmıştı. Kendisi de biliyordu bu konuyu ama kararlı idi. Yani ölümden korkmuyordu" dedi.

Savur Sürgüce Beldesi DTP Belediye Başkanı Zekiye Öner de, "Herkesin başı sağ olsun. Gençlerin ölümüne herkes üzülüyor. Böyle olmasını biz de istemeyiz. Herkesin başı sağ olsun. Hepimiz çok üzüldük" diye konuştu.

(SE-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (1)

Musa dsvrim:

Dargeçit ilçe başkanı Yusuf Aslan acaba benim Karadeniz Ereğli den arkadaşımmenim Karadeniz Ereğli den, Demir Çelik fabrikasında birlikte çalıştığımız atkadaşmmıdır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title