Haberler

PKK'lı Bayık: Türkiye'de Darbe Olabilir

Güncelleme:

PKK'lı Cemil Bayık, Tayyip Erdoğan'ın aynı politikalarda ısrar etmesi halinde Türkiye'de Mısır'daki gibi bir darbe olacağını söyledi.

Yurt gazetesine konuşan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "Eğer Erdoğan bu politikalarında ısrar ederse, bu ya Mısır gibi bir darbeye ya da iç savaşa yol açacaktır. Irak ve Suriye'nin yaşadığı duruma düşecektir Türkiye." dedi. AK Parti'nin IŞİD'e yardım ettiğini söyleyen Bayık, "Bugün Kobani savaşını yürüten AKP'dir, bugün DAİŞ'i Kobani'ye saldırtan AKP'dir" dedi.

İşte Cemil Bayık'ın röportajının dikkat çeken bölümü:

"YA DARBE YA İÇ SAVAŞ"

AKP'nin kurmayları hep toplum anlamaz, bilmez, rahatlıkla aldatılabilir sanıyorlar. Onun için toplumun gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Artık o dönem geçti. Bugün toplumun büyük kesimi, bunların yalan olduğunu görüyor. AKP'nin Kürt sorununu, Türkiye'deki diğer hakların, kültürlerin, dinlerin sorunlarını çözmek istemediğini, Türkiye'yi demokratikleştirmek istemediğini görüyor. En son güvenlik yasalarını genişletmek istiyorlar. Yine orduyla birlikte davranmak istiyorlar. En çok asker vesayetinden şikayet eden bu hükümet, şimdi ordu vesayetine sığınıyor. İktidarını bununla sürdürmek istiyor. Türkiye'nin uluslararası düzeyde bir itibarı kalmadı. Geçmişte Türkiye'ye hizmet eden, destek veren ülkeler ve kuruluşlar bu desteği çekmiştir. Yine içerde giderek yalnızlaşıyor ve iç savaş koşulları da gelişmektedir. Eğer Erdoğan bu politikalarında ısrar ederse, bu ya Mısır gibi bir darbeye ya da iç savaşa yol açacaktır. Irak ve Suriye'nin yaşadığı duruma düşecektir Türkiye. Eğer Türkiye toplumu bunu istemiyorsa, hükümete karşı demokrasi mücadelesini yükseltmelidir.

Kürtlere de şöyle bir eleştiri var: "Kürtler çözüm nedeniyle bu kadar destek verdikleri için AKP iktidarını bu kadar güçlendirdi ve onlar da kibire kapıldı"...

PKK'ye ya da Kürtlere haksızlık etmemek gerek. Kimse PKK ve Kürtler kadar bu rejimle mücadele etmedi. Savaşın ne demek olduğunu da PKK kadar, Kürtler kadar kimse bilemez. Yapılması gereken Kürtlerin büyüttüğü demokrasi ve özgürlük mücadelesini anlamak ve onunla bütünleşmektir. Eğer bu mücadeleyle bütünleşme olursa, Türkiye'deki herkes kazanacaktır. Kalkıp da PKK'yi Kürtleri, AKP'nin stepnesi oldular eleştirisi yapılması, Kürtlerin ve PKK'nin mücadelesine haksızlık olur, hatta ondan da öte vicdansızlık olur. Bugün AKP, DAİŞ'tir (Irak Şam İslam Devleti IŞİD'e Irak Kürdistanı'nda Arapça ismi olan DAİŞ deniyor). Bugün Kobani savaşını yürüten AKP'dir, bugün DAİŞ'i Kobani'ye saldırtan AKP'dir. Kobani'nin düşürülmesi için yoğun çaba sarf eden AKP'dir. DAİŞ'i desteklemek demek, insanlığa karşı olmak, kadına karşı olmak demektir. DAİŞ faşizmi Hitler faşizminden daha tehlikelidir. DAİŞ faşizmi sadece bazı yerleri işgal etmek, buradaki halkları kendine hizmet ettirmek için saldırmıyor. Tam tersine, etnik temizliği gerçekleştirmek için yapıyor. Kobani'ye de saldırmasının esas amacı Kürtleri oradan çıkarıp kendine bağlı olan Sünni Arapları yerleştirmekti. (Kaynak: Yurt Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cemil Bayık Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (294)

batmanli bir dostMobil-ANDROID:

kürt kardeslere duyuru 1980 li ve 90 li yillarda bir kurt istanbul veya trakya tarafina gittimi inancli kürt diye parmakla gosterilirdi şimdi ise bir kürdu namuzsuz.uçkağitci hirsiz dolandirici diye parmakla gosteriyorlar. inanclarimidan uzaklasip ermeni pkk yolunda gidersek daha cok mamussuz oluruz

48
18
yanıtYanıtla
mardinli:

biz kürtler bu pkk ve yandaşlarından bıktık allah rızası için bizi birlikte anmayın kürtler 20 milyondur bu dönmelere verilen oy ise 2 milyondur el insaf elinizi vijdanınıza koyun

45
15
yanıtYanıtla
01:

adam ister vatan haini olsun ister kürtlerin sevdiği adam olsun, ben söylediğine bakarım, tam doğru söylüyor, memleketin gidişatı pek iyi değil.

37
22
yanıtYanıtla
MARDİN:

Bu hainler Güneydoğuda etkin olduğu sürece Kürt halkı kesinlikle huzur bulmayacaktır. Biz Kürtlerin bütün dini ve o güzel kültürel değerlerimizi erozyona uğrattılar. Elini mazlum kürt halkının yakasından artık çekin, daha nereye kadar kürt halkını ezeceksiniz. Bütün iradelerini esir aldınız, yeter artık.

47
10
yanıtYanıtla
Muhammed:

ulan utanmaz etekli, orada boş boş konuşacağına ışıd ile savaşsana. Tabi sıkar. Bu gariban vatan evlatlarını bilmedikleri tanımadıkları dağlarda pusuya düşürmeye benzemez. Sıkıyorsa gitte kaç kuruşluk adam olduğunu görelim. Pis geveze

40
13
yanıtYanıtla
KOBANİCİLER OKUSUN:

suriye kürt islam cephesi komutanı ebu Abdullah:Silahlı devrime destek veren bir çok Kürt genci Özgür Suriye Ordusu’na destek verdi, PYD ise bu kişilerden bazılarını esir aldı. Efrin bölgesinde birçok Kürt genci hala PYD’nin zindanında. Genel Kürt bölgesine yardım götürmeye çalıştık ama bizden birçok kişiyi insani yardım dağıttığı için tutukladı ve hala yüzlerce kürt PYD’nin zindanlarında. Biz kürtler Esed’den kurtulmak için devrime başladık ama karşımızda PYD güçlerini bulduk. Biz izzetimizi, şerefimizi, özgürlüğümüzü ve İslam’ımızı istiyoruz kimseye köle olmak istemiyoruz. PYD ve PKK aynıdır. PKK terörist listesine alındığı için PYD ismi kullanılıyor. . . PYD islam ve kürt düşmanıdır. . SİZ HALEN KÜRTLERİ TEMSİL ETTİĞİNİZİ Mİ ZANNEDİYORSUNUZ HAİN PKK''LILAR!!!

35
18
yanıtYanıtla
KURAN YETER:

Türkmenler namus için ypg saflarında gerilla olmuş savaşıyor. daiş 6000 den fazla türkmeni katletti, 2000 türkmen kadının ırzına geçti, yüzlercesini şeyhlere sattı, türkmen kadınlar sünnet edildi, binlercesi elinde rehin. türkmen liderler bas bas bağırıyor tc bizi sattı diye, ırkınızın ırzına geçilliyor. . . türkmenler kürdistana sığınmış, evlerde bile misafir edilen var, tutturmuşsunuz kapı, kürdistan türkmen için bağrını açtı ya siz?burada atıp tutmakla olmuyor klavye kahramanları, türkmen liderlerinin videolarına bakın!ırkçılıktan gözleriniz kararmış allah akıl versin.

35
15
yanıtYanıtla
AGRILI KÜRT:

Askeri Darbe olursa, iç savaş çıkarsa önce sen ve senin gibi FAŞİSTLERİN kellesi gidecektir diye düşünüyorum. . saygılar.

33
13
yanıtYanıtla
AKİF KALLECİ:

aÇ Tavuk Kendini DARA AMBARINDA SANIRMIŞ

27
16
yanıtYanıtla
Tolga:

Bu milletin kayışlarını koparınca Allahıma kitabıma yemin olsun ki kaçacak delik ararsınız bu galakside !!!

26
17
yanıtYanıtla
Tüm 294 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title