Haberler

PKK'nın Kaçırdığı Çocuklarla İlgili İki Farklı Açıklama

Güncelleme:

PKK kaçırdığı 10 çocuktan 5'ini bıraktı. Genelkurmay, çocukların kaçırıldığını söyledi, Valilik ise çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıklarını belirtti.

Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü’ne gece yarısı gelen PKK’lıların 10 çocuğu silah zoru ile dağa kaçırdığı iddia edildi. PKK'lılar tarafından silah zoru ile dağa kaçırılan 10 çocuktan 5'i bırakıldı.

5 ÇOCUK EVE DÖNDÜ

Önceki gece yarısı ellerinde silahlarla Çataklı köyüne gelen yaklaşık 30 PKK'lı, köylüleri camide topladı. Halktan kendilerine destek vermelerini isteyen PKK'lılar, giderken 1'i kız olmak üzere yaşları 12- 15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürdü. Dün gece bırakılan çocuklardan R.T., A.T.,A.K., M.Ç. ile kız çocuğu R.T., evlerine döndü. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KÖY HALKI AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMİYOR

Vali Vedat Büyükersoy ile Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin bugün sabah saatlerinde köye gitmek için yola çıktılar. Kaçırılma olayı ile ilgili köy halkı açıklama yapmak istemiyor.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Ancak konuyla ilgili iki farklı açıklama yapıldı. Genelkurmay, çocukların PKK tarafından kaçırıldığını söylerken Valilik, 5 çocuğun çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıklarını öne sürdü.

GENELKURMAY: KAÇIRILDILAR

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yer alan açılamada, 7 Eylül 2014 gece geç saatlerde, Muş/Bulanık Erentepe Beldesi Çataklı Köyü'ne gelen bir grup PKK'lının köylüleri camide toplayarak propaganda yaptıkları köylülerin kendilerine destek vermelerini istedikleri yer aldı. Genelkurmay, "Bilahare anılan terörist grup, köyden birisi kız olmak üzere yaşları 12 ila 15 arasında olan 10 çocuğu yanlarına alarak götürmüşlerdir" açıklamasını yaptı.



VALİLİK: İSTANBUL'A GİDECEKLERDİ

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise 5 çocuğun 'çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıkları' ileri sürüldü. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "7 Eylül günü saat 23.00 civarında, Muş- Bulanık Çataklı köyünde bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığı iddia edilen yaşları 11 ile 20 arasında değişen 10 kişi (1 kız, 9 erkek) ile ilgili yapılan araştırmalar devam ederken, çocuklardan 5'inin 8 Eylül günü saat 22.00 sıralarında köylerine geri döndükleri aileleri tarafından jandarmaya bildirilmiştir. Jandarma tarafından Çataklı köyünde yapılan tahkikatta, çocukların çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıkları, ancak paraları olmadığı için geri döndüklerini beyan ettikleri tespit edilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bulanık Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Tc:

Hakeden bulur hdp yandaşçıları belalarını çoktan buldular

9
22
yanıtYanıtla
serdar:

yalan olduğunu söyledim

15
3
yanıtYanıtla
yazık:

tsk yalan söylemeyeceğine göre valide pkk lı olmuş olabilirmi eğer öyleyse vay bize

8
9
yanıtYanıtla
Serhat:

Çocukların dönmesinden rahatsız mı oldunuz? Yoksa çocuklar PKK ya katılsa çok mu mutlu olacaktınız?

yanıt0
yanıt0
salih:

genelkurmay bir türlü güneydoğunun normal bir yurt köşesi olmasını istemiyor, canlı hedefler ve büyük bir poligon olarak kalmasını istiyor.

6
7
yanıtYanıtla
ankaralı:

şimdiki valiler devletin değil akp nin malı

8
3
yanıtYanıtla
aslan:

bari kactı yazsaydınız yav işte büyle türk halkını 40 yıldır kandırdıgınız icin bu hale geldiniz ya onun icin güz yaşı eksik olmadı ya bu ülkede desenize delikanlı gibi 10 cocuk pkk ya katıldı kendi istegiyle 5 nin yaşı tutmadıgı icin pkk 5 ni geri saldı diyee işte olmaz türkler büyle şeylere alışık degl yalan haber yazın siz bordu berelielr kurtardı diyin yav onalrın tatmin olucagı şekilde yazın gitsin

7
4
yanıtYanıtla
yazık:

kim valiye ben çalışmak için falanca şehre gidiyorum diye söyler

3
4
yanıtYanıtla
MKE:

VALIMI DOĞRI SÜYLIYOR YOKSA GENEL KURMAY TABIKI DEVLETI TEMSIL EDEN VALI DOĞRI SÜYLIYOR BIRI DOĞRI DIYERI YALAN BEN KENDIM TAHMINIMI SÜYLEDIM

7
0
yanıtYanıtla
Serhat:

Ne o birileri çocukların dönmesinden rahatsız olmuşa benziyor. Yoksa 11-15 yaşındaki çocuklar köylerine dönünce rahatsız mı oldunuz. Demokratik çözüm sürecinden rahatsız olmanız anlaşılabilir, ancak çocukların evlerine dönmesi sizi niçin bu kadar rahatsız etti.

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title