Haberler

Pkk- Hizbullah Davasında Savcı 9 Sanık Hakkında Ceza İstedi

Diyarbakır'da İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran'ın evinin önündeki öldürülmesinin ardından çıkan ve 3 kişinin dada öldürüldüğü olaylarla ilgili davaya Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Savcı 16 tutuksuz sanıktan 1'inin 'terör örgütüne üye olmak', 8'inin 'Ruhsatsız ateşli silah bulundurmak' suçundan cezalandırılmasını, 7'sinin ise beraatini istedi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan 21 yaşındaki Eylem Ç. ve 23 yaşındaki Merge P. hazır bulunurken, mazeret bildiren diğer sanıklar katılmadı. Mahkemedeki tercüman eşliğinde Kürtçe ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen ve beraatını isteyen Eylem Ç. şöyle dedi:

"Kilis'ten Cizre'ye gidiyordum. Ancak, öncesinde HDP'nin kutlamalarına katılmak için Diyarbakır'a gittim. Kutlamaya gitmeden önce, telefonum ve cüzdanım çalınmıştı. Yardım istemek için HDP'ye gittim. 60 TL verdiler ve o günkü olaylar nedeniyle, eve gitmemizi istediler. Ben de HDP binası yanında ilk defa gördüğüm Hividar D. ile tanıştım. Diyarbakır'da tanıdığım kimse olmadığı için, onun evine misafir olarak gidecektim. Arabaya bindik. Onların evine giderken, yolda polis bizi durdurdu. Arabada silah bulunduğunu söylediler. Ben arabadakilerin hiçbirini tanımıyorum. Parmak izim de çıkmadı. Benim olaylarla bir ilgim yok. Suçsuzum."

KONYA'YA GİTMEK İSTİYORDUM

Kutlamalardan sonra Konya'ya gitmek istediğini ancak, olaylar nedeniyle otogara gidemediğini belirten Merge P. ise, Kürtçe ifadesinde şunları söyledi:

"Televizyonda olaylar gösterildikten sonra kimsenin dışarıya çıkamaması söylendi. Olay günü Konya'ya gitmem gerekiyordu. Partide yönetici olduğunu düşündüğüm birine nasıl gideceğimi sordum. Dışarıda bir araba duruyordu ve o arabanın da, benim gideceğim yöne gideceğini söyledi. Arabanın içinde iki bayan olduğunu görünce ben de bindim. Kısa bir süre gittikten sonra, polisler bizi durdurdu ve ne olduğunu anlamadan yere yatırdılar. Arama sonucunda, silah bulunduğunu söylediler. Ben araçtakileri tanımıyorum. Silah olduğunu bilseydim, binmezdim. Suçsuzum."

SAVCI 7 KİŞİ HAKKINDA BERAAT İSTEDİ

Sanık savunmalarının alınmasının ardından mütaalasını okuyan savcı, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan sanıklardan 15'i hakkında beraat isterken, Mehmet D.'nin ise cezalandırılmasını istedi.

Savcı 'Ruhsatsız ateşli silah bulundurma' suçundan ise 16 sanıktan sanıklardan Mahmut Ç. (20), Yunus T. (27), Mehmet Y. (35), Beytullah K. (37), Furkan Ö. (23), Yunus D. (27), Serkan D. (29) ve İshak A.'nın (33) cezalandırılmasını isterken; diğer sanıklar Cihan A. (35), Abdülhekim D. (43), Eylem Ç. (21), Merge P. (23), Hividar D. (23), Mehmet F. (25), Bilal F. (28) ve Mehmet D. (26)'nin ise, bu suçtan beraatını talep etti. Savcı terör örgütü üyeliğinden ceza istediği Mehmet D. hakkında ise ateşli silah bulundurmaktan beraat istedi.

DAVA 3 MART'A ERTELENDİ

Sanık avukatlarının, esas hakkında savunmalarını hazırlamak üzere süre verilmesine karar veren mahkeme, Hividar D. hakkındaki yurtdışı yasağına ilişkin adli kontrollerinin de kaldırılmasına hükmetti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Geçen yıl 9 Haziran'da Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralanan Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Baran'a yönelik silahlı saldırının ardından, olay yeri ve çevresinde terör örgütleri PKK/KCK ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma çıktı. Ardından, Şehitlik Mahallesi 191 Sokakta Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Mehmet Emin Ensen de silahlı saldırı öldürüldü. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title