Haberler

YDG-H'nin Şanlıurfa Sorumlusu Yakalandı! Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'nın üst düzey yöneticisi yakalandı. PKK militanına ait flash bellekte şok detaylar ortaya çıktı.

Şanlıurfa polisi, terörle mücadele kapsamında yürüttüğü takip sonucu PKK/KCK silahlı terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin Şanlıurfa sorumlusu O.Ç. ve örgüte kuryelik yapan M.S. yakalandı.

YDG-H'NİN ŞANLIURFA SORUMLUSU

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler çerçevesinde, Viranşehir ilçesinde takip edilen bir araçta PKK/KCK silahlı terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin Şanlıurfa sorumlusu O.Ç. isimli şahıs ile örgüt adına kuryelik yapan M.S. isimli şahıs yakalandı.

BOMBALI EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

Yakalanan şahısların araçlarında bulunan dijital dokümanlarda ise kentteki kamu kuruluşlarına yönelik bombalı saldırı hazırlığı içerisinde oldukları belirlendi.Uzun süre önce şahısları takibe alan Terörle Mücadele ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'nin isim değiştirerek Sivil Savunma Birlikleri (YPS) olarak yapılanma içerisine girdiğini belirledi.


ELLERİNDEKİ FLASH BELLEKTEN ÇIKTI

Polis, YDG-H'nin yani yeni adıyla YPS'nin Şanlıurfa sorumlusu olduğu iddia edilen O.Ç. ile kuryesi M.S.'yi Mardin'den Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine geldikleri sırada düzenlediği bir operasyonla araç içerisinde yakaladı. Yakalanan şahısları polisin eline geçmemesi için pencereden hafıza kartları ve flash bellekleri yol kenarına attı.

EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE BOMBALI SALDIRI TALİMATI

Şahısların yol kenarına attığı flash bellek ve hafıza kartlarını bulan ekipler, emniyete götürerek incelemeye aldı. Hafıza kartlarının incelemesinde örgüt üyelerinden, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlara yapılacak bombalı saldırılara öncelik verilmesi talimatı verildiği belirlendi.


KOBANİ'DEN NUSAYBİN'E MÜHİMMAT AKTARIMI

Ayrıca, edinilen bilgilere göre, PYD denetimindeki Kobani'den Mardin'in Nusaybin ilçesine yüklü miktarda mühimmat aktarımı yapılması istendiği ortaya çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Viranşehir Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

ASİLKÜRT:

Sayin yetkililer sağ yakaladığınız hayinlari basına vermeyin halkın morelıni bozmayin orada gebertirp çatışma süsü verın bitirin mikroplari

92
3
yanıtYanıtla
yok:

hemen olmaz senin işine gelir herhalde arkalrında önlerinde sağlarında sollarında kimler varmış öğrenmeden öldüremeyiz anladıın

yanıt2
yanıt0
HDPli:

Bir Kürt olarak Kürtlerin vatanını çok seviyorum. Dolayısı ile ben vatanseverim.

10
42
yanıtYanıtla
yaz:

sen bir rus uşağı ermeni vatan hainisinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

yanıt5
yanıt0
Urfalı_63:

Sizinleyiz HDP.

6
26
yanıtYanıtla
akıncı:

kabirde de onlarla olursun kişi sevdiğiyle birliktedir

yanıt24
yanıt2
MERVE:

SURATLARA BAKSANIZA KIR VE GUNAH AKIYOR. INSANLIKTAN NUR KALMIŞMI. ŞEYTANIN KOLESI OLMUŞ VATAN HAINLERI..

22
1
yanıtYanıtla
Zirtoya:

Sen yüzün kadar iğrenç değildir kesin

yanıt0
yanıt4
mersin:

İdam gelsin benim vergimle hapiste beslemeyin iran gibi asin hainler 3-5 yıl yatıp çıkar.terör bundan bitmiyor.PKK irana asiliriz diye eylem yapamıyor asin.

23
0
yanıtYanıtla
al hayrını gör:

örgüte asıl kuryelik ve yataklığı devlet kendi eliyle yapıyor nasılmı hdp ye belediyecilik yaptırarak bütçe vererek. . diyarbakır belediyesi diğerleri yollara geceleri bomba döşediler belediyenin resmi araçları silah aktarımı yaptı işte size bal gibi devletten teröre destek

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title