Haberler

PKK Etkinliğini Engelleyen Alman Polisine Hakaret Ettiler

Güncelleme:

Almanya'da '24. Kürt Kültür Festivali' için PKK yandaşlarına stadyum verilmesini engelleyen Köln polisi, hakarete varan tepkiler karşısında şaşırdı.

Almanya'da Köln Emniyet Müdürlüğü'nün 3 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek '24. Kürt Kültür Festivali' için PKK yandaşlarına stadyum verilmesini engellemesinin ardından gelen tepkiler polisi şaşırttı.

HERKESİ SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRDILAR

Köln polisi, konuyla ilgili basın açıklamasının sosyal medyada ilk 24 saatte 250 bin kez okunduğunu ve 'duygusal' yorumlar yapıldığını bildirdi. Polisin yazılı açıklamasına tepkilerin hakarete varan ve suç unsuru içeren boyutlara vardığına dikkat çekildi.

Köln polisi, herkesi saygılı davranmaya ve sağduyulu olmaya çağırdı.

GÜVENLİK KAYGILARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Köln Emniyet Müdürlüğü, güvenlik kaygıları nedeniyle Rheinenergie Stadyumu'nun bu etkinlik için kullanılmasını istememiş, bunun üzerine stadyumdan sorumlu kurum Kölner Sportstätten GmbH stadyumu etkinlik için tahsis etmekten vazgeçmişti.

HEM TEPKİ HEM DESTEK GELDİ

PKK terör örgütüne yakın derneklerin çatı kuruluşu olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi NAV-DEM'in organize ettiği festivalin iptali kimi çevrelerden destek bulurken bazı kesimler de polisin tavrına tepki gösterdi.

SİYASİ GERGİNLİK KAYGI YARATTI

Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, şu anda Türkiye'de devam eden siyasi gerginlik nedeniyle Almanya'daki Türkler ve Kürtlerin hassas olduklarını ve bunun kendilerinde kaygı yarattığını bildirmişti.

PKK PROPAGANDASI YAPILABİLİR

Köln polisi, festivalin yapılacağı stadyumda Almanya'da yasaklı olan PKK'nın plaket, bayraklar ve örgüt yöneticilerinin video mesajlarıyla propagandasının yapılabileceğini belirtmişti.

FESTİVAL NEDENİYLE ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Festivalin düzenlenmesi durumunda milliyetçi Türkler ile festivale gelenler arasında gerginlik ve çatışmalar yaşanması ihtimaline de dikkat çekilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Eylül Köln PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title