Haberler

PKK'dan HDP'ye Sert Eleştiri: Polyannacılık Yapıyorlar

Güncelleme:

"Hüseyin Ali" mahlasıyla Özgür Gündem'de yazan PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ı eleştirdi.

PKK'nın şehirlerde silahla ilan ettiği özerklik Demirtaş tarafından "kentlerde silah kullanılmasını, bazı yerlerde göstericilerin eline silah alarak 'özerklik ilan ettik' demesini doğru bulmuyorum. Bu bir sivil inisiyatiftir. Doğru olan tutum budur. Sivil alanda kalmasında her halükârda fayda görüyorum" ifadeleriyle eleştirilmişti. HDP milletvekili Altan Tan da "parti olarak özerkliği savunuyoruz. Valileri halk seçsin, Kürtçe kamusal alanda kullanılsın, halk meclisleri olsun, bölgesel yönetim olsun... Ama biz bu meseleyi siyasi ve demokratik yollarla çözmekten yanayız, silahla, hendekle, gariban polis ve askerleri öldürerek değil" ifadeleriyle PKK'nın yöntemine eleştiride bulunmuştu.

"DEMOKRASİ MÜCADELEYLE GERÇEKLEŞİR"

Konu üzerine Özgür Gündem'de Hüseyin Ali mahlas ismiyle "Gerilim ve mücadele demokratikleşmenin kanunudur" başlıklı bir yazı kaleme alan Mustafa Karasu iki ismin açıklamalarını eleştirdi. "Bazı çevreler 'demokratik özerklik ve öz yönetim böyle kavgayla mı olur, gerilimle mi olur' diyerek halkın bu hamlesini itibarsızlaştırmaya ve halka geri adım attırmaya çalışmaktadırlar. Bunlar demokrasiden ve devlet gerçeğinden habersiz naif yaklaşımlardır. Demokrasi ve devlet birbirlerinin antitezi kurumlardır. Ne kadar çok devlet, o kadar az demokrasi, ne kadar çok demokrasi, o kadar az devlet diyalektiği vardır" diyen Karasu, "demokrasi ve demokratik gelişim ancak ve ancak mücadeleyle gerçekleşir. Her demokratik durum bile koşullara göre şiddeti az ya da çok bir gerilimi ifade eder"ifadelerini kullandı.

"POLYANNACILIK" ELEŞTİRİSİ

Karasu, HDP yönetimini Polyannacılık'la suçlarken şunları söyledi: "Demokratik bir durum da bir gerilimi ifade ettiği gibi, demokratik gelişme ve demokrasiyi sağlama da ancak gerilim ve mücadeleyle olur. Gerilimsiz bir demokratik gelişme beklemek hayalciliktir, Polyannacılıktır. Hele Türk devletine karşı farklı kimlik ve inançların, yerellerin gerilim yaşamadan özgür ve demokratik yaşamını kazanacağını sanmak gaflettir. Türkiye koşullarında gerilimi ve mücadeleyi göze almayanlar özgür ve demokratik yaşam alanında hiçbir mevzii kazanamazlar".

"EZİLMENİN ÖNÜNÜ AÇIYORLAR"

Karasu şu ifadelerle iki ismi eleştirdi:

"Kürt halkının bu direnişine gerektiği düzeyde sahip çıkmayan, bu hamlesini anlamayan ve bu hamleden vazgeçilmesini isteyen kimi demokrasi güçleri, kendilerinin ezilmesi ve tasfiye edilmesinin önünü açtıklarının farkında değillerdir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Mustafa Karasu Hüseyin Ali Altan Tan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (247)

4242:

kim nediyorsa desin hdp böle devam ettiği sürece oyum hdpye yanlış yaparsa ki bana göre ozamanda sandığa gitmem

29
67
yanıtYanıtla
ALP:

Siyonistlerin sana yedireceğini mi sanıyorsun, çook eblehce. Selahattin kürt kardeşlerimiz için mi çalışıyor, çok komik ama hakikatte çok acı, vatanım milletim zarar görüyor.

yanıt3
yanıt3
izmirli:

Akp türkiye yi batırdı

64
22
yanıtYanıtla
yunus:

hdp pkk ile kardeştir bunlara oy veren de KALLEŞtir.

43
30
yanıtYanıtla
yalanMobil-ANDROID:

danışıklı dövüş.... hdp pkk ile arasina mesafa koyuyor görünümü verilmeye calisiliyor

46
27
yanıtYanıtla
nazan:

AKP oyum sana yolun acik olsuun

20
52
yanıtYanıtla
ak ak ak:

Helal beee. Valla chp veya mhpye atanlarada anlarim ama hain hdpye aslaaa

yanıt6
yanıt2
Seçim yaklaştı Mobil-ANDROID:

Seçim yaklaşınca böyle pkk kötü adam rolü oynar hdpde sevgi çiçeği :-) artık yemiyoruz. pkk da hdpde hdpye oy verende insan değil

43
28
yanıtYanıtla
haci musa:

Akpye oy veren ne ozaman mhpye oy veren ne ozaman. Kandan beslenen katiller.

yanıt19
yanıt16
fenerli:

birakin su yalan dolan yorumlari, gidin oyunuzu akp ye verin, bak ne oluyor ondan sonra. biz nasil bir nankör millet olduk ya. ulan herkes siyaset uzmani olmus, demokrasinin ilaci cokluktur, verin akp ye, adamlar her konuda uzman, kör olmayin. gelecek bizimdir insallah. herkes konusur, akp yapar. o kadar. . . . .

30
39
yanıtYanıtla
Tüm 247 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title