Haberler

Duran Kalkan'dan Demirtaş'a Ağır Cevap, PKK'ya Uyarı

Güncelleme:

Duran Kalkan, Demirtaş'ın çağrısı için "HDP siyasette başarılı olamadı. Kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" dedi. PKK'yı da saldırılar konusunda uyardı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş "PKK amasız silah bırakmalı" çağrısıyla ilgili sorulan soruya "Kandil'den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, o iki gün önce yapılan röportajdı" dedi. Demirtaş'ın bu açıklamasının kısa bir süre sonra PKK'ya yakınlığıyla bilinen site, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın röportajına yer verdi.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA YANIT

Kalkan, partilere yönelik eleştiriler getirerek "Bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, "kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun" diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu? " dedi. Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar! Biraz gerçekçi olmaları lazım." Demirtaş'ın çağrısına yanıt verdi.

Kalkan, PKK'ya da çağrıda bulundu ve "Operasyona çıkmayan, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar." dedi.

PKK'LILARA ÇAĞRI: OPERASYONA ÇIKMAYAN ASKERE SALDIRI YAPMAYIN

Duran Kalkan PKK'ya da "HPG-YJA STAR güçlerine şu çağrıyı yapıyorum. Kesinlikle operasyona çıkmayan, gerillaya ve halka saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar. Bu bizim görüşümüze uygun değildir. Bu savaşa katılmayanlara karşı eylem yapılmamalıdır. Sivil halka kesinlikle zarar verici hiçbir uygulamada herhangi bir gerilla gücü bulunmamalıdır. Yapanlar olursa biz bunu suç sayarız ve yargılarız." diyerek seslendi.

"AİLELER ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERMESİN"

Askeri ve diğer güçlere de şu çağrıda bulundu: "AKP'nin savaş oyununa katılmasınlar. Gerilla da misillemelerini suçlulara dönük yapmalıdır. Savaşa katılmayanlara dönük kesinlikle şiddet kullanılmamalıdır. Ama bunun karşılığında Türkiye'nin demokratik güçleri, aydınları, yazarları da özellikle asker anneleri, aileleri de bu durum düzelmezse çocuklarını askere göndermesinler."

"SİYASET KURUMU İFLAS ETMİŞTİR"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "PKK amasız silah bırakmalı" sözlerine de cevap veren Kalkan HDP'ye de CHP'ye eleştirilerde bulundu. Kalkan, "Diyelim, biz halklar olarak, Türkiye toplumu olarak temsilcilerimizi seçtik ve Ankara'ya gönderdik ki, sorunları çözsün diye. Gelinen nokta nedir, "Biz yapamıyoruz, yeni meclis seçilecek." Hiç kimse sorumluluk üstlenmedi, bu 550 kişi yapamadı, yeni bir 550 kişi mi gelecek. Belki hepsi yeniden gelecek. O zaman nasıl yapacaklar. Bunun hiçbir inandırıcılığı yoktur. Ortaya çıkan sonuç şudur, siyaset kurumu iflas etmiştir. Bu meclis bir hükümet bile kuramadı. 7 Haziran'da seçilenler tarihi vebal altındalar. Halkın iradesi diye gösterilen meclisi iflasa götürdüler. Bu meclis sorun çözemez, hükümet kuramaz, ama sadece PKK'ya karşı savaş kararı alır. PKK'ya karşı savaş tezkeresini sundular, 7 Haziran'da seçilen meclis sadece bu kararı alacak.

"BİZE ÇAĞRI YAPIYORLAR! SİZ NE YAPTINIZ Kİ BİZE ÇAĞRI YAPIYORSUNUZ"

Buna rağmen bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, "kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun" diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu? Demokratik çözüm iradesini PKK tanımadı mı? Tam tersine biz hareket olarak yalvar yakar ettik, herkesi buna yönlendirmeye çalıştık. Önder Apo ve halk üzerindeki baskıya rağmen, seçimlerdeki hileye rağmen yine de bunda ısrar ettik ki, bunlar Türkiye toplumun yararınadır.

Şimdi, "yeni seçim olacak, o seçimden yeni irade çıkacak" deniliyor. Peki 7 Haziran'daki seçim değil miydi? Niye o iradeye saygı duyulmadı? Niye o irade işletilmedi? Yeni iradeye saygı duyulacağı, onun işletileceğini kim biliyor?" dedi.

"HDP VE CHP ZAYIF KALDI"

CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulunan Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şimdi "yeni bir seçim gelecek ve seçim bize çare olacak" deniliyor. 7 Haziran seçimi niye çare olmadı da 1 Kasım'daki seçim çare olacak? Bu bakımdan da bütün partiler ve milletvekilleri vebal altındadır. Özellikle HDP ve CHP'ye de şunu söylemek isterim: Zayıf kaldılar. AKP'nin, Tayyip Erdoğan ve MHP'nin kaos ve savaş politikalarını alt edemediler. Tutarlı, hızlı, iradeli, iddialı bir demokrasi programıyla öne çıkıp onların kaos ve savaş politikalarını geri itecek, süreci demokrasi temelinde yönlendirecek bir etkinlik gösteremediler. Siyasette yaratıcı ve başarılı olamadılar. Sonuçta siyaset kurumu çözüm aracı olmaktan çıktı. MHP darbe arıyor, Tayyip Erdoğan "ben zaten siyasi sistemi değiştirdim" diyor. Bunlara bir şey denmiyor, çaresiz kaldığı için Kürtler de özyönetim ilan ettiler,

"KÜRTLER 'MECLİS SORUNLARIMIZI ÇÖZMÜYOR' DEYİP ÖZYÖNETİM İLAN ETTİ"

Mademki Ankara'daki meclis sorunlarımızı çözmüyor, gönderdiğimiz vekilleri yok sayıyorlar, görüşme bile yapmıyorlar, Türkiye'den bile saymıyorlar, o halde biz de kendi sorunlarımızı çözecek, kendi meclislerimizi oluştururuz. Özyönetimlerimizi çıkartır ve kendi sorunlarımızı çözeriz" dediler. Buna karşı "vay siz misiniz böyle yapan" deyip devlet, iktidar, herkes Kürtlere saldırtılıyor. Niye Tayyip Erdoğan'a kimse saldırmıyor? MHP darbe çağrısı yapıyor, üzerine kimse gitmiyor? Ama demokrasiyi geliştirmek için Kürt halkı, demokratik güçler insanlığın günümüz dünyasında kabul ettiği demokratik özyönetim adımları atınca en ağır suçlu sayılıyor, "vurun kafasına" deniliyor."

"HDP NEYİ BAŞARDI Kİ ÇAĞRI YAPIYOR"

Özellikle HDP'ye yönelik sert sözlerini sürdüren Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar! Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli. Meclisi niye işletemediler, bunun üzerinde yoğunlaşmalılar. En azından şimdi Kürdistan'daki gelişmeleri Türkiye toplumuna, dünya kamuoyuna daha iyi anlatabilmeliler. Kendi işleriyle, meclis işleriyle uğraşsalardı ve çözüm getirselerdi, savaş yerine demokratik siyaset temelinde olurdu. Bu temelde çalışmalarında ısrar etmeliler. Merkezi siyaseti faşist, milliyetçi düşüncelerden kurtararak demokratik temelde işletmek için çaba harcamalılar." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Duran Kalkan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (657)

.....:

Ben bir kurdum ve PKK ya lanet ediyorum siz olmasaydiniz biz Turk kardeşlerimizle dostça yasardik

73
11
yanıtYanıtla
ALİ:

Türkiyenin sınırları bellidir, bayrağı bellidir, resmi dili bellidir. . Bunlarla sorunu olmayan hiç kimseylede devletin sorunu yoktur ve hain emelleri olmayan kürt kardeşlerimiz Türk milletinin herkes gibi eşit ve her hakkı olan bir ferdidir.

yanıt21
yanıt4
dönme kürtlere yazık:

al sana dönme dolap bir kürt daha. o yuzden kazanamıyoruz ya!

yanıt0
yanıt0
asıl bebek katili bu tc rejimidir:

Eski jitemci istihbaratçı. . . ayhan çarkın doğudaki köylerdeki bebekleri biz katlettik, pkk elbisesi giyidik diyor. . . her köyden sorumlu 25 tane jitemci vardı diyor. . . o köylere ve şehirlerde sivilleri katletmekten dolayı kahroluyorum diyor. . . Şehirlerde hizbullah(hizbulşeytan, hüdapar) özel tim ve korucular devlet emir verdi ne yapalım diyor jitemciler. . . siz neyin kafasındasınız? en büyük bebek katili bu devlettir. . . dersimde öldürülen bebek sayısı 8. 000 resmi veri

32
45
yanıtYanıtla
malmı mal:

hele suna bak işte bu beyinle daga çikiyor domuzlar ve sonrada domuz gibi geberip gidiyorlar.

yanıt1
yanıt1
Faruk:

Vay vatan haini Soysuzlar buradan bile rant peşindesiniz allah sizi kahretsin pislik terörist yandaşları

yanıt1
yanıt1
T.I.T:

Senin gibi vatan hain lerine bu ulkede ekmek yok artik

yanıt1
yanıt1
a.a.:

LAN GERİZEKALI, ERDOĞANDAN ÖNCEKİ HÜKÜMETLER IRKÇI İDİ, TEKÇİ POLİTİKALAR İZLEDİLER. ERDOĞAN KÜRDÜ TANIDI, KÜRTÇEYİ SERBEST BIRAKTI, OHALİ KALDIRDI. BUNCA YAPILAN ÖZGÜRLÜĞE RAĞMEN PKK IRKÇI KAFA YAPISINI DEĞİŞTİREMİYOR. DOĞU ZATEN KÜRDÜN, TOPRAĞINI, İŞİNİ, AŞINI ELİNDEN ALAN YOK Kİ. FAKAT PKK KENDİ GİBİ ZERDÜŞT OLMAYANI BÖLGEDE İSTEMİYOR. TEHDİT EDİP, BÖLGEDEN KOVUYOR, GİTMEYENİ İSE KALLEŞÇE KAFASINA SIKIP KATLEDİYOR. KÜRDE İŞ, AŞ VERECEK OLAN BARAJ, YOL YAPTIRMIYOR. TIR YAKIYOR, MAHALLEDE HENDEK KAZIYOR. pkkZULMÜ

yanıt1
yanıt1
Murat yıldız:

Lan cahil yıllardır pkk nın asker kıyafeti gıyıp kürtleri katletti bunu bilmeyenler cahil yada aptal olmalı, pkk yıllardır doğuya giden yatırımları engellediler insanların cahil kalması için okullara baskınlar yapıldı, öğretmenler kaçırıldı, kısacası yapmadığı bırakmadılar kime kürtlere anlayacağınız kürtlere verdikleri zarardan başka birsey pkk nın anlayın artık kurt kardeslerim

yanıt1
yanıt2
Tahsin Mobil-IOS:

Köpek desek köpeğe hakaret olur

51
13
yanıtYanıtla
Tüm 657 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title