Haberler

PKK'da Karayılan İsyanı: Sıkıyorsa Kendi Gelip Eylem Yapsın

Güncelleme:

Çözümlenen o telsiz konuşmaları, PKK'nın Kandil'deki sözde liderlerinin başında gelen Murat Karayılan'ın son operasyonlarla örgüte söz geçiremediğini ortaya koydu.

Telsiz konuşmalarına göre Karayılan artık örgüte söz geçiremiyor. Geçen salı Irak'ın kuzeyinde kaydedilerek çözümlenen telsiz konuşmaları Karayılan'ın örgüte artık söz geçiremediğini ortaya koydu.

EYLEM TALİMATI VERİYOR AMA...

Çözümlenen o telsiz konuşmalarında örgütün Kandil'deki ana askeri kanadına (HPG) ait telsiz kodu "ROJ" ile Türkiye sınırları içindeki PKK'lı grupların diyalogları yer alıyor. ROJ telsiz kodu, aynı zamanda örgütün askeri kanadı HPG'nin yönetiminde bulunan Murat Karayılan'ın da Kandil'deki ana telsiz kodunu oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yoğun operasyonlarına karşı sahaya eylem talimatı veren ROJ, sahadan ummadığı yanıtları alıyor.

"BİZİ GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GÖNDEREMEZ"

Kayıtlara göre telsizden "eylem yapın" talimatı gönderen Karayılan'a sahadaki teröristler, "Sıkıysa Cemal kendi gelip eylem yapsın, kendi k..nı kurtarmak için bizi göz göre göre ölüme gönderemez" diye tepki gösteriyor.

İşte kayıtlara geçtikten sonra çözülen o telsiz konuşmaları:

Gece 22.34.

Roj: Kuzey ve Güney Kürdistan'daki hevaller

- Bu kanalda sesimi duyanlar Cemal başkanın (Murat Karayılan) notunu ileteceğim.

Roj: TC'nin yoğun operasyonlarıyla medya savunma alanlarımızda hazırlıksız yakalanan birçok heval ile irtibat kesilmiştir.

Roj: Cemal başkan eylem haberlerinizi beklemektedir.

...4-5 mandal sesinin ardından

(Anlaşılmayan Kürtçe-Türkçe sesler)

- TC timlerinin kanat ve personel operasyonlarından başımızı kaldıramıyoruz. Bulunduğumuz yerden çıkmaya bile imkân yok.

Roj: Heval kodunu bildir. Bu konuşmanızı sonlandırın.

- Niye Roj hoşuna gitmedi mi gerçeği duymak.

Roj: Heval son uyarımdır bu konuşmayı sonlandır ve kodunu söyle.

- Söyle Cemal başkanına sıkıyorsa kendi gelip eylem yapsın kendi kıçını kurtarmak için bizi ölüme gönderemez.

Roj: Heval kodunu bildir. Bu konuşmanızı sonlandırın.

(Bu anonstan sonra)

- Ez (Ben) Sorej

- Ez Dicle

- Ez Berfin...

- Ez rohan

- Ez nalin

- Ez bejan

- Ez Malzgirt

(Ve 3-5 dakika süren zılgıt, alkış ve ıslık sesi duyuluyor.)

Roj: İzinsiz konuşmayın!

Roj: Sesim geliyor mu hevaller? İzinsiz konuşmayın!

- Cemal ve oradakiler siz birer korkak mirîşksiniz (tavuk). Siz kendi korkunuzdan kaçıp bizi ölüme gönderemezsiniz artık. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Kandil Dağı Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (476)

UrbanMobil-IOS:

Mükemmel bi haber.teker teker iplerini çekecez

154
2
yanıtYanıtla
mico:

Tabi tabi bugune kadar karayilanu 1000 kere yakaladiniz 1000 kere oldurdunuz bu sefer telsiz konusmasi kalmisti irkcilarda bu haberle kendini avutuyorlar

130
7
yanıtYanıtla
ahmed necat döneminde:

iran İsim vermeden pkknin ikinci adamı elimizde açıklaması yaptiginda trt gunlerce iran karayilani yakaladı haberleri yapmıştı.

yanıt0
yanıt0
sedat:

Kaynak sabah mış sabahın bitane doğru haberini göstersinler kendimi 10. Kattan aşağı atcam bunların hayatı yalan üzerine kurulmuştur

46
78
yanıtYanıtla
yahu:

Haydi halay cekmeye

yanıt14
yanıt1
nokta:

Len kıroların ne ZORUNA Gitmiş beee :))))

18
103
yanıtYanıtla
İzmir Mobil-ANDROID:

güzel senaryo :) acaba yazanlar inanmış mı? yani güzel hikâye devamı nasıl olur merak ediyorum?

38
65
yanıtYanıtla
Yeter:

Şirnak belediyesine 50 kere gittim meslegimde var almadinz...Izmirde ise gird kimsede kürtdum diye göz süzmedi..defol git demirtas..yeter sen öl cocuklarin olsun dağda

78
12
yanıtYanıtla
Yeter:

İşim yok cocugum var dedim bana git kacakcilik yap dediler rojavada ölenler ne oldu deyince o da risk dedi adamlar...akilli olun akilli bunlarin tek derdi kendileri...hayat bu kadar ucuz degil..

yanıt4
yanıt1
Efe aydinMobil-ANDROID:

Ya kurtler akıllanin selo kendi cebini dolduruyor sizin ustunuzden neden anlamiyosunuz

63
26
yanıtYanıtla
Tüm 476 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title