Haberler

PKK, Çocuklara Uzun Namlulu Oyuncak Silah Dağıttı

Güncelleme:

PKK, Siirt'te çocuklara, güvenlik güçlerince gerçeğiyle ayırt etmesi imkansız olan ve provokatif eylemlerde hedef şaşırtmak amacıyla uzun namlulu silahı andıran oyuncaklar dağıttı.

PKK, Siirt'te çocuklara, hediye olarak uzun namlulu silah dağıttı. Güvenlik güçlerince gerçeğiyle ayrıt etmesi imkansız olan ve provokatif eylemlerde hedef şaşırtmak amacıyla uzun namlulu silahı andıran oyuncaklar, infial yaratacak olaylara sebep olabilir.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan yazılı açıklamada, il merkezindeki özellikle emniyet ve askeri lojmanlara yakın bölgelerde ikamet eden 9-15 yaş arası çocuklara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahları andıran oyuncak silahların dağıtıldığı bildirildi.

"PROVOKATİF EYLEM HAZIRLIĞINDALAR"

Açıklamada, "Bölücü terör örgütüne müzahir şahıslarca il genelinde meydana gelebilecek muhtemel olaylar öncesinde mahallelerde bu tip oyuncak silahları yaşı küçük çocuklara özellikle dağıttıkları, güvenlik güçlerinin karanlıkta gerçeğiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu silahları gerçek sanarak, çocuklara yönelik ateş ettirilmesi suretiyle provokatif eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilmiştir. Oyuncak silahların olası bir çatışma durumunda hedef şaşırtmak amaçlı kullanılabileceği ayrıca çocuklara karşı yapılabilecek herhangi bir saldırının, kamu görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilerek vatandaşların emniyet görevlilerine karşı kışkırtılabileceği bilgisi alındı. Oyun çağındaki çocuklarda, güvenlik güçlerine ve devlete yönelik uzun vadede çatışma zihniyeti oluşturulmaya çalışıldığı değerlendirilmektedir. Her ne suretle olursa kamu düzenini bozmak isteyenlere karşı gerekli tedbirler alınacak. Bu tür eylemlere karşı halkımızın duyarlı olması en büyük dileğimizdir. Unutulmamalıdır ki, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. En büyük sorumluluk kendi ailelerine düşmektedir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Siirt Güncel Haberler

500

Yorumlar (210)

polis amca:

aslında bu oyuncak silahlar bile pkk nın kimin maşası olduğunu gösteriyor. UZİ marka silahlar israilindir.

149
2
yanıtYanıtla
vanlı laz:

Kalleş kopeklerden ne beklenir ki baska aileler cocuklarınıza sahip olun

124
8
yanıtYanıtla
ne istiyorlar:

Yıllardır, PKK''lilerin açıklamalarını okuyorum. Hepsinde ''biz bağımsız ya da federatif Kürdistan istemiyoruz'', diyorlar. Bunlar ne istiyorlar o zaman? neden savaşıyorlar. .

121
3
yanıtYanıtla
bayrak:

Kökünü toptan kazımak lazım meclisdekiler dahil

92
9
yanıtYanıtla
kürdün sesi:

lanet olsun pkk ya

78
6
yanıtYanıtla
turkun sesi:

lanet olsun mhp ve akpeye

yanıt2
yanıt5
hm:

yok kardeşim bu itlerin ne silah bırakacağı var ne barış yapacağı bunlar alt yapısını güçlendirdi kan topladı kendine geldi insanlar da silah bırakacak diyerek bekliyor. .

71
6
yanıtYanıtla
ANTİKEKO:

Size Devlet Kurdurtmayacağız Kurdurtmayacağız Kurdurtmayacağız !

54
18
yanıtYanıtla
Rubar:

Barış süreci derhal sona ersin PKK yok edilsin

69
2
yanıtYanıtla
zaza:

Barış sürecinden önce 35 yıl savaş vardı. Yok edildi mi ?

yanıt3
yanıt4
Tüm 210 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title