Haberler

PKK, Çocuklar İçin Öcalan'ın Talimatını Bekliyor

Güncelleme:

PKK'nın kaçırdığı çocuklar konusunda Abdullah Öcalan'ın devreye girerek çocukların serbest bırakılmalarını sağlayacağı ileri sürüldü.

Ço­cuk­la­rı PKK ta­ra­fın­dan ka­çı­rı­lan an­ne­le­rin Di­yar­ba­kı­r’­da baş­lat­tı­ğı otur­ma ey­le­mi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan da sert bir açıklama yaparak "Çocukları bırakmazlarsa B ve C planımızı devreye sokarız" demişti.

PKK ÖCALAN'IN TALİMATINI BEKLİYOR

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır da Başbakan Erdoğan'ın muhtemel B planını bugünkü köşe yazısında okuyucularıyla paylaştı. Çakır'a göre PKK çocukların serbest bırakılması için Abdullah Öcalan'ın talimatını bekliyor.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili kısım;

Türkiye bir süredir, dağa götürülen çocuklarını geri almak için Diyarbakır’da eylem yapan aileleri konuşuyor. Öncelikle aileleri tebrik etmek, ardından, her ne kadar ilk bakışta çözüm sürecinin aleyhine gözüküyor olsa da, bu eylemin sürecin yarattığı pozitif atmosfer sayesinde mümkün olabildiğini kabul etmek lazım.

SİYASİ POLEMİK KONUSU OLDU

Eylem özellikle Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesiyle, önce AKP ile HDP/BDP, peşinden muhalefet partilerini kapsayan bir siyasi polemik konusu oldu ki tartışmaların düzeyi ve gelişim seyri Kürt sorunundaki normalleşmeye işaret ediyor.

HAFTA SONU İMRALI ZİYARETİ VAR

Çocukların durumuna gelince: Eğer birkaç gün içinde BDP/HDP ile İmralı arasında bir formül geliştirilemezse, hafta sonu yapılması beklenen İmralı ziyaretinde Öcalan’ın parti yöneticilerine çocukların evlerine dönmesi için talimat vermesi kuvvetle muhtemel. Ki Başbakan Erdoğan’ın “B planı” derken bunu kastettiğini düşünüyorum.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Ruşen Çakır İmralı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

HEVAL HARUN:

dize gel işte öcalana böyle muhtaç edrler

11
11
yanıtYanıtla
pazarcik:

Göreceksiniz HPG geri gidin desede hic biri dönmeyecek artik su kus beyninize sok un kürdün dünyasi sizin tahmin edemiyeceginiz kadar büyük

7
13
yanıtYanıtla
tariktarik322@web.de:

evet haklisin, alimce konusmussun, o kadar büyükki dünyalari bir soganin icindeki cücük kadar hatta 4 tane gözleri var bu vatahaini olan ermeni dönmesi kendilerini kürt diye lanse edenlerin,

yanıt0
yanıt0
S.B.:

Çok sayın ve saygı değer dünya liderinin B planına bakın : Terörist başını devreye sokacak mış mış mış .............teröristlerle pazarlık yaparsan, bu işin sonu budur........açılımmış, barış süreciymiş, barış süreci diye diye adamlar yol keser. çocuk kaçırır oldular, siz halen daha barış süreci deyip durun !!!

13
2
yanıtYanıtla
teksin:

talimat verilmesi ne zaman bir an once gidin imralıyada salsınlar coçukları

8
2
yanıtYanıtla
hasan coşkun:

bu memleketın baş belasılar ne ıstersınz vatandaşın çoçuklarından şü güzel mem

6
3
yanıtYanıtla
kürt kökenli vatandaş:

Hükümet ne yapsın yapacağı tek şey var yine silaha baş vurmakmı lazım ey yorumcular Başka neyapılabilir.BDP PKK,YLA Aralarına mesafe koymalıdır yoksa Bu gidişatın vebalı onların boynuna lan siz o Bölgenin vekilisiniz PKK,la işli dişlisiniz neden milletin çocuklarını alamiyorsunuz sizde pkkdan korkuyorsunuz korkak ötlekler , Kahr olsun pkk.yasak diye birşey kalmadi bu kanda Beslenenler Galiba kaşınıyorlar ölümü özlemişler

4
5
yanıtYanıtla
S.B.:

Mursi gibi zatları kaçırsalardı, dünyayı başlarına yıkardı, ama önce hüngür hüngür ağlardı, kaçırılan bizim çocuklarımız olduğu zaman kılını kıpırdatmaz, neredeyse ' olağandır, olur böyle şeyler' diyecek!!!

5
2
yanıtYanıtla
TİT-Yzb.Özgür YAŞAR:

KCK-HPG yapılanması PKK ve KONGRE-GEL YÖNETİCİLERİNDEN AYRI İNSİYATİFLE karar verdi.Bu zaten beklenen bir stratejiydi hatırlarsak KARARGAH- bugün yaşanan bu durumu Öngörü olarak özetle sunmuştu..

1
3
yanıtYanıtla
sinoplu:

Allah tanki alfabemizde 150 harf yok bekleyelim bakalim Z yekadar vardir bir bildigi böyüklerimizin.....Ama Ö de bitirecege benziyor, Özerkligi taniyacak sinirlar konacak ve mutlu sonnnnnn

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title