Haberler

Cizre'de PKK- HÜDA-PAR Çatışmasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Cizre'de PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'YDGH' ile Hür-Dava Partisi üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür-Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmekte zorlandı. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada dün geceden bu yana süren çatışmalar sırasında 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ YARALANDI

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, saat 03.00 sıralarında Cizre'nin Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz'in öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga'nın yaralandığı kaydedildi. Bölgede güvenlik güçlerince zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü aktarıldı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ÇATIŞMA

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

EVLER KUŞATILDI

YDGH'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı.

POLİS HENDEKLER NEDENİYLE MÜDAHALE ETMEKTE ZORLANDI

Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tarafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmada zorlandı.

İŞ YERLERİ KAPALI

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izlemeye çalıştı.

HÜDA-PAR İLE DTK TEMASTA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen olaylardan sonra DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz telefonla görüştü.

Rûdaw'a konuşan Hüseyin Yılmaz, Hatip Dicle ile Cizre'de meydana gelen olaylar hakkında bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. Yılmaz, görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi: "Sayın Hatip Dicle ile telefonda görüştük. Aynı kanıdayız. Ortada bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz. Kobani olaylarından sonra Sayın Dicle ile bir kez bir araya gelmiştik. Aramızda bir protokol imzalanmış değil."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hatip Dicle Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (510)

EmekliMobil-IOS:

alayı şerefsiz ama en büyüğü iktidar

1150
144
yanıtYanıtla
NebumobilWeb@haberler.com:

Burası Türkiye mi

386
11
yanıtYanıtla
muhsinmobilWeb@haberler.com:

Pislik pisliğini yapar arkadaşlar biz yaptirana bakalim bende dahil müslüman diye oy verdiğimiz akparti İslam düşmani pkkyi güçlendirmiş güneydoğu halini PKK keferelerine teslim edip müslüman hakkin kan kusmadina yol acmisti yasin boruyu hatirlayin ben bir Türk olarak II bu seferbu akpartiye oy aatmayalim ne olur atmayalim ölen her muslumanin vebalinden bizede pay düşer diye korkutorum

24
109
yanıtYanıtla
Samsunlu ismail:

Burda pkk lehine slogan atıp yok şuraya gel yok cizreye gel bilmem ne diyenler , delikanlılık mekanına çağırmakla mı oluyor ?Delikanlılık 1 kişiye onlarca kişi saldırmakla olmuyor , Eğer delikanlı iseniz , gidin filistinde israil askerine kafa tutun , buldunuz size ateş etmiyen mehmetçiği ezip duruyorsunuz , Azıcık zerre kadar delikanlıysanız gelin hadi Batı şeria''ya , hadi delikanlı pkklılar buyrun !

117
5
yanıtYanıtla
mustafa:

ben bir kürtüm hüda parlıda değilim pkklıda değilim. fakat kürtlerin başındaki en büyük belanın pkk olduğunu biliyorum ve bu pkk yı kürtlerin tek temsilcisi sanan yöneticilerimiz ahirette bunun hesabını verecekler

73
48
yanıtYanıtla
RAMAZAN:

sen yalancısın

yanıt7
yanıt10
amed:

aynen katılıyorum

yanıt2
yanıt0
Kumsalm@m.m:

Senin gibi şrfsiz Kürtlerden bu hale geldik keşke kobane de yaratsaydı Allah seni o zaman da aynı şeyi söyleyecek miydin ordaki insanlara yardım eden PKK dir senin din adamların değil şrfsiz köpek

yanıt1
yanıt6
T.C.01:

BU PKK DECCAL DAN BASKA BIR YARATIK OLAMAZ. KAHROLSUN PKK YASASIN KARDESLIK . KÜRT:: ))))) TÜRK : -))) KARDES PKK KALLES.

67
53
yanıtYanıtla
antibdp:

forza hüdapar, , , batıda yaşayan bi kürt olarak oyum size pkklıların kökünü kazıyın

87
18
yanıtYanıtla
Tüm 510 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title