Haberler

PKK, 3 Askerin Şehit Düştüğü Ceylanpınar Saldırısını Üstlendi

Güncelleme:

Ceylanpınar'da, Suriye sınırından Türkiye'ye girmeye çalışırken güvenlik güçleriyle çatışan ve 3 askeri şehit eden grubun PKK'lı olduğu kesinleşti.

PKK, 21 Temmuz akşamı Ceylanpınar'da meydana gelen ve 3 askerin şehit olduğu silahlı çatışmada kendi militanlarının bulunduğunu, 4 gün sonra kabul etti.

SINIRDA ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, 21 Temmuz akşamı Suriye sınırından Türkiye’ye geçmek isteyen silahlı bir grupla hudut görevindeki askerler asarında silahlı çatışma çıkmış, olayda üç asker şehit olmuştu.

OLAYIN ARDINDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Olayın hemen ardından, silahlı saldırının failleriyle ilgili olarak çelişkili açıklamalar gelmiş, olay gecesi basına konuşan Şanlıurfa Valisi, çatışmanın ‘kaçakçılarla’ olduğunu söylerken, Genelkurmay ertesi gün geçtiği duyuruda silahlı PYD üyeleri ile çatışma yaşandığını açıklamıştı.

PKK ise ilk günlerde süren sessizliğini, olaydan 2 gün sonra yaptığı ‘ilgimiz yok’ açıklamasıyla bozmuştu.

PKK, DÜN KABUL ETTİ

KCK tarafından dün yapılan ve Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yayınlanan açıklamada ise “21 Temmuz akşamı PKK’nın bir birliğinin, Ceylanpınar alanında hareket halindeyken pusuya düşürüldüğü” ileri sürüldü. Açıklamada, “Mardin Eyalet Komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilen gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar (Serêkaniyê) alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır.” denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title