Haberler

Piyasalarda Son Durum

Güncelleme:

BIST 100 endeksi 62.500 puanın üzerine yükseldi.

Yurtiçi piyasalar, günün ikinci yarısında döviz kurlarında volatilitenin azalmasının da etkisiyle pozitif seyrediyor.

BIST 100 endeksi ikinci seansa ilk seans kapanışına göre sınırlı yükselişle 61.874,76 puandan başladıktan sonra özellikle büyük banka hisselerinde beklenen tepki alımlarının gelmesiyle kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti. Şu dakikalarda analistlerin gün içi direnç olarak nitelendirdikleri 62.500 puanın hemen üzerinde bulunan BIST 100 endeksi, küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak toparlayan TL'den de destek alıyor.

Döviz piyasasında, dolar/TL günün ilk yarısındaki yükseliş eğilimini, küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında toparlamasına paralel olarak sonlandırdı ve düşüşe geçti. Gün içinde en yüksek 2,3013 seviyesini gören dolar/TL, şu dakikalarda 2,25 seviyesinin altına kadar geriledi. Avro/TL ise gördüğü en yüksek 3,1357 seviyesinden düşüşe geçerek şu dakikalarda 3,06 seviyesinin hemen üzerinde dengelendi.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yükselişle güne başladıktan sonra analistlerin beklentilerine paralel olarak yüzde 10,90 seviyelerinde yatay bir seyir izlerken 10 yıllık tahvil faizleri ise ABD tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi nedeniyle yüzde 10,05 seviyesinden yüzde 10,32'ye yükseldi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title