Haberler

Piyasalar Canlansın Diye İndirim Erken Başladı

Piyasalarda yaprak kıpırdamaması sebebiyle esnaf ve sanatkârlar piyasaları canlandırmak ve ekonomiye haraketlilik kazandırmak için bu yıl indirim sezonunu erken başlattı.

Piyasalarda yaprak kıpırdamaması sebebiyle esnaf ve sanatkarlar piyasaları canlandırmak ve ekonomiye haraketlilik kazandırmak için bu yıl indirim sezonunu erken başlattı.

Daha kış sezonuna girmeden sezon sonuymuş gibi hem de yazdan kalma günler yaşadığımız bu son günlerde mağazaların vitrinlerindeki indirim reklamlarının piyasanın canlanması için yapıldığını kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Daha kışa girmedik. Yazdan kalma son günleri yaşıyoruz. Ancak piyasalardaki durgunluğun önüne geçmek ve ekonomiye haraketlilik kazandırmak için esnaf ve sanatkarlar indirim sezonunu bu yıl erken başlattılar" dedi.

"Kredi kartı limitlerini şişirmeyin"

İşsizliği bahane eden bazı fırsatçıların da son dönemde çoğaldığını belirten Bendevi Palandöken, "Vatandaşlar mutlaka aldıkları ürünlerin fiyatlarını, kalitesini, markasını ve fason olup olmadığını araştırsınlar. Yüzde 25-50 gibi indirim aldatmacasına kanmasınlar. Kimi mağazalar ise 150 liralık alış verişe 75 Türk Lirası, kimi mağazalar ise 500 liralık alış verişe 100 Türk lirası indirim kampanyası ile insanları limitli alışverişe zorlamaktadırlar. Vatandaşlarımız vitrinlerdeki bu indirim aldatmacasına kanmasınlar. İhtiyaçları ne kadarsa o kadar alışveriş yapsınlar ve alışveriş çılgınlığına girip kredi kartı limitlerini şişirmesinler. Vatandaşlar aldıkları malın marka" diye konuştu.

Mevsimsel indirim dönemleri belirlenmeli'

Firmaların mevsimsel olarak sezon değişikliklerinde ellerindeki malları ve depolarındaki stokları eritebilmek için en yaygın kullanılan yöntemin indirimli satışlar olduğunu da anlatan Palandöken, 'Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da indirimli satışlar belirli bir dönemde ve belirli bir sürede yapılmaktadır. Bizde de Kış indirimi dönemi Ocak ayı ortası ile Şubat sonunda, Yaz indiriminin ise Temmuz ortası ile Ağustos sonu dönemde yapılması uygun olacaktır. Ülkemizde indirimli satışların belirli bir dönem ve süresi olmadığından piyasalardaki daralma sebebiyle böyle düzensizlikler zaman zaman olmaktadır. Bu da tüketiciler üzerinde yanlış tüketim eğilimleri oluşmaktadır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title