Haberler

Piyanonun Tuşlarına "Gönül Gözü"Yle Basıyor

Müziğe tutkuyla bağlanan 8 yaşındaki görme engelli ve otistik İrem Fitoz, öğretmenlerinin desteğiyle ünlü bestekarların parçalarını ustalıkla çalabiliyor "Piyano virtüözü'' olma yolunda hızla ilerleyen İrem'in en büyük isteği bir piyanoya sahip olabilmek Müzik öğretmeni Mutluer: "İrem'le 1,5 yıla yakın bir süredir çalışıyoruz.

YILMAZ ORUÇ - Yalova'da, 8 yaşındaki görme engelli otistik çocuk, Ludwig van Beethoven gibi dünyaca ünlü bestekarların eserlerini piyanoda çalabiliyor.

İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim alan İrem Fitoz, öğretmenlerinin desteğiyle piyano çalmaya başladı.

Fitoz, evinde piyanosu olmadığı için sadece okulda günde bir saat müzik eğitimi alabiliyor.

Okulun müzik öğretmeni Çetin Mutluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fitoz'un, görme engelli ve otistik bir çocuk olmasına rağmen müzik tutkusuyla hayata bağlandığını söyledi.

Onun için hiçbir şeyin engel olmadığını vurgulayan Mutluer, şunları kaydetti:

"İrem'le 1,5 yıla yakın bir süredir çalışıyoruz. Allah vergisi bir yeteneği ve çok iyi müzik kulağı var. Başta klavyede sağ eliyle tüm melodileri çıkarmaya başlamış. Bunu o zaman sınıf öğretmeni görmüş. Ondan sonra beraber çalışmaya başladık ve çok yetenekli olduğunu anladık. Şimdi iki eliyle çok güzel piyano çalmaya başladı. İlk olarak çocuk parçalarıyla çalışmaya başladık. Şimdi ise ünlü bestekarlardan parçalar çalabiliyor. Mesela Beethoven'ın, Türkçe anlamı 'Elise İçin' olan 'Für Elise' diye bir parçası var, onu çalıyoruz. Bunun dışında popüler şarkılar çalıyor ve pek çok kişiye şarkı söylerken eşlik edebiliyor."

"Evinde piyanosu olsa daha iyi çalışacak"

Mutluer, Fitoz'un evinde piyanosu olmadığı için yeterince çalışamadığını anlattı.

Mevcut koşullarda iyi bir geliri bulunmadan piyano almanın çok zor olduğunu dile getiren Mutluer, "Evinde piyanosu olsa daha iyi çalışacak çünkü çok ünlü görme engelli müzisyenler var. Türkiyemizden ve Yalovamızdan böyle bir çocuğun çıkması hepimizin yararına olacaktır. Umarım evinde piyanosu olur ve daha çok çalışır" ifadesini kullandı.

Çetin Mutluer, bu tür çocuklara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını bildirdi.

İstenildiği ve çalışıldığı takdirde ideallerin önünde hiçbir engel olamayacağını ifade eden Mutluer, "Çalışıldıktan, ilgilendikten sonra yapılamayacak şey yoktur. Bu çocuklara fırsat verildiğinde sağlıklı insanlardan hiçbir farkları yok. Fırsat verilirse toplum içinde daha uyumlu yaşayabilirler" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Beethoven Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title