Haberler

Piyanist Fazıl Say'ın "Şikayetçi" Olduğu Davada Karar

Piyanist ve besteci Fazıl Say'a, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasında hakaret ettiği ileri sürülen Ali Emre Bukağılı'nın beraatine karar verildi.

Piyanist ve besteci Fazıl Say'a, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasında hakaret ettiği ileri sürülen Ali Emre Bukağılı'nın beraatine karar verildi.

İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, sanık Bukağılı ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan Bukağılı, Say'a "otistik" dediğinin iddia edildiğini ancak müştekiye karşı böyle bir beyanda bulunmadığını söyledi.

Bukağılı, "Bilimsel makaleler ve basında çıkan haberler dolayısıyla, bunlardan alıntı yaparak böyle sözler olduğunu beyan edip, otistiklerin ceza ehliyetinin olmayabileceği, bunun için adli psikiyatrik değerlendirme yapılması gerektiğinden bahsettim. Bu hususun adli tabiplikçe incelenmesi gerektiğini söyledim" dedi.

"Hakaret" suçunda, şikayetçiye karşı bir fiil olgu isnat etmek gerektiğinden bahsedildiğini ancak kendisinin hukuki bir talepte bulunduğu ifade eden Bukağılı, üslubunun da son derece nazik olduğunu savundu.

Duruşma günü mahkeme salonunun çok kalabalık olduğunu ve kendisi bu talepte bulunduktan sonra uğultuların yükseldiğini anlatan Bukağılı, "Avukat hanım da bunu 'hakaret ediliyor' olarak algıladı. Bu konular da zaten zapta geçti. Orada da 'otistik' şeklinde bir ifadem yoktur. Sosyal medya hesaplarım var. Ayrıca çeşitli yazılarım ve gazetecilerle mülakatlarım da var. Hiçbirinde hakaret içeren söz söylemediğim ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

"Say'ın Hülya Avşar'a açtığı dava da reddedilmişti"

"Fazıl Say'ın dine ilişkin hakaret içeren ifadeleri nedeniyle şikayette bulunduğunu" hatırlatan Bukağılı, şunları anlattı:

"Say da duruşmada bulunduğu sırada, hakaret içeren sözler söylemeden ifade özgürlüğünün kullanılması gerektiğini belirttim. Daha önce de Hülya Avşar, Say hakkında 'Fazıl Say hasta, tedavi olması gerekir' şeklinde beyanda bulunmuş. Say da Avşar'a tazminat davası açmıştı. Ancak bu dava da reddedilmiştir. Benim burada mağdur sıfatıyla bulunmam gerekir. Çünkü Fazıl Say, sosyal medya hesaplarından bütün otistik kişilere hakarette bulunduğumu söyleyerek, çeşitli iddialarda bulunmuştur. Bununla ilgili olarak da şikayette bulundum. İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldı."

Söz alan sanık avukatı da müvekkilinin "hakaret" suçunu işlemediğini belirterek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Say'ın avukatı ise sanığın "hakaret" suçundan cezalandırılması talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Say'a karşı "hakaret" suçundan açılan davada suçun, unsurları açısından oluşmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Davanın geçmişi

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" iddiasıyla yargılandığı davanın 18 Şubat 2013'teki duruşmasında şikayetçi Ali Emre Bukağılı söz alarak, "otistik olabileceği ihtimaline binaen Say'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını" talep etmişti.

Bunun üzerine Say, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Bukağılı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Bukağılı hakkında "hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Fazıl Say Ali Emre Piyanist Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title