Haberler

Pişmaniyeciler Tcdd'den Yüksek Hızlı Trende Satış İzni Bekliyor

İstanbul- Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri başlamadan önce Sapanca Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Tahsin Bostan, YHT ve diğer trenlerde pişmaniye satışına izin verilmediği takdirde 60 kişinin işsiz kalacağını söyledi.

İstanbul- Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri başlamadan önce Sapanca Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Tahsin Bostan, YHT ve diğer trenlerde pişmaniye satışına izin verilmediği takdirde 60 kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Sapanca Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Tahsin Bostan gazetecilere yaptığı açıklamada TCDD yetkililerinin izin vermesi halinde Yüksek Hızlı Tren'de de satış yapmak istediklerini, tren seferlerinin 2 yılı aşkın süreden bu yana durdurulması nedeniyle  mağdur olduklarını söyledi. Bostan, 31 Ocak 2012 tarihinde YHT inşaatının başlaması ile birlikte normal tren seferlerinin durdurulduğunu, bunun sektörde çalışan 60 kişiyi işsiz bıraktığını hatırlatarak şöyle dedi:

"TCDD ile aramızda İstanbul– Bilecik hattında pişmaniye satışı için sözleşme vardı. Ancak seferler durunca bu sözleşme geçerliliğini yitirdi. 2 yılı aşan süredir derneğimiz bünyesinde satış yapan 60 arkadaşımız işsiz kaldı. Kurduğumuz dernekle işsizliği bir ölçüde giderdik. İlçedeki işsizliğin azalmasına bir ölçüde de olsa katkıda bulunuyoruz. Arkadaşlarımız kahvelerde oturacaklarına çalışarak evlerine ekmek götürüyorlardı. Hattın ulaşıma kapatılmasından önce 12 yıl bu sektörde hizmet verdik. Ümit ediyorum ki TCDD yetkilileri hat açıldıktan sonra gerek hızlı tren gerekse normal hat trenlerinde bizlere satış yapmak için izin verecek. Bunca insan bu işten ekmek yiyor, izin vermeme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum." - Adapazarısakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Tcdd Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title