Haberler

Pisidya Bölgesi Metropoliti Trambas, Burdur'da

Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve beraberindekiler, Burdur'un tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi aldı.

Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve beraberindekiler, Burdur'un tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi aldı.

Trambas ve beraberindeki 40 kişilik grup, Sagalassos Antik Kenti'ni gezdikten sonra Burdur kent merkezindeki tarihi Piribaşlar Evi'ni ziyaret etti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in ağırladığı gruptakilere, yöresel ceviz ezmesi, kiraz ikramlar edildi, hediyeler verildi.

Ercengiz, Trambas'a Burdur'un çok güvenli bir yer olduğunu ve istediklere yere gidebileceklerini söyledi. Gruptakilere kendisinin de eşlik edeceğini belirten Ercengiz, "Sabahtan beri bazı spekülasyonlar oldu, ayin, ibadet... Hayır sadece turistik bir ziyaret. Sagalassos'tan başlayıp, turistik yerleri gezip görmek istiyorlar. Bu bir başlangıç" dedi.

Bu sırada Piribaşlar Evi'ne gelen Burdur Arkeoloji Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, Başkan Ercengiz'e, Doğa Tarihi Müzesi'ne dönüştürülen Kavaklı Rum Kilisesi'nde çalışmaların sürdüğünü, müzenin henüz hazır olmadığını, gruptakilerin Doğa Tarihi Müzesi'ne giremeyeceğini söyledi.

Ekinci ve Ercengiz arasındaki görüşme sonucu müzeye sadece Trambas'ın girmesine izin verileceği belirtildi. Trambas kararın kendisine iletilmesinin ardından bu durumun sorun yaratmayacağını ifade etti.

Trambas ve beraberindekiler daha sonra otobüsle Doğa Tarihi Müzesi'ne geldi. Trambas ve Ercengiz müzeye gezerken gruptakiler ise müzenin çevresinde Ekinci'den bilgi aldı.

Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede fosiller bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunlara zarar geldiği zaman 1 milyon 800 bin yıl öncesine dönmek mümkün mü? Müzemiz açık değil arkadaşlar. Dışarıdan nasıl ayrım yapmadan restore ettiğimizi görsünler. Yalnız içerisi uygun değil. Hazır olduktan sonra bütün dünyaya açacağız. Türkiye'de de örnek olacak. Bayramdan sonra açılması planlanıyor."

- Trambas restorasyonu beğendi

Sotirios Trambas ise Doğa Tarihi Müzesi'nin Burdur'a ilk geldiği dönemde harabe halde olduğunu ancak şimdi restorasyonunun yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Trambas, şunları kaydetti:

"Sevinç içindeyim. Her şey bitmiş, tamamlanmış, çok mutluyum. Keşke içerisi de tamamlanmış şeklini bulsun. Orijinal halini bulsun. Saygı ile çalışmışlar restorasyonda. Çok güzel olmuş. Şimdi Hristiyan olan bir ziyaretçi bu hayvanları kilisenin içinde gördüğü zaman biraz şok oluyor. Mesela şöyle düşünün, bir caminin içinde fosil var. Siz gidip orada dua eder miydiniz? Bildiğim, tanıdığım başka kiliseler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş. O kiliseler tam orijinal halini almış. Kemer, Antalya, Alanya'ya gelen milyonlarca Rus turist var. Demre'de Aya Nikola Kilisesi var ama içi boş. Hiçbir şey yok içinde. Aynı şekilde burası boş olsaydı çok güzel olacaktı. Milyonlarca insan buraya gelip seyredecekti Demre'de olduğu gibi. Herkesin hür iradesine saygı duymalıyız. Propaganda yapacak halimiz yok. Böyle bir şey düşünmüyoruz."

Sotirios Trambas, bir gazetecinin "Ortadoğu'da katliamlar var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Sevgi insanları ve dünyayı kurtaracak" yanıtını verdi.

Trambas ve beraberindekilerin Burdur Arkeoloji Müzesi ve Ulu Cami'yi de gezmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Hacı Ali Ekinci Sagalassos Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title