Haberler

    Pirlo Milan'ı Pişman Etti

    Andrea Pirlo; 31 yaşında Milan'dan kovuldu, Juventus'ta sergilediği performansla kendisinden vazgeçenleri fazlasıyla üzdü.

    İtalyan futbolunun en özel isimlerinden Andrea Pirlo, 36 yaşına da şampiyon olarak girdi. Tıpkı son 3 sezondur olduğu gibi. Bitime 2 hafta kala en yakın rakibine 16 puan fark atan Juventus'un yıldız futbolcusu, siyah-beyazlı takıma imza attığı 2011 yılından itibaren üst üste 4. lig şampiyonluğunu elde etti.

    Yaşlı diye kovulmuştu


    Milan Kulübü tarafından gençleştirme operasyonunun bir parçası olarak 31 yaşında gönderilen Pirlo, taraftarı kahreden ayrılık sonrası bir spor kanalına yaptığı açıklamada, " Milan'da unutulmaz 10 yıl geçirdim. Taraftara veda etmek için karşınızdayım. Beni bıraktığı için Milan'ın pişman olacağını umuyor muyum? Evet" şeklinde konuşmuştu. Sözünü tutup eski takımını pişman eden Pirlo, Juventus forması altında 100'ün üzerinde maça çıktı ve büyük başarılar elde etti.

    Kazanmadığı kupa kalmayan İtalyan maestro, Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü zaferini tatmaya da çok yakın. Pirlo'lu Juventus, 6 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda İspanyol devi Barcelona ile kozlarını paylaşacak.

    10 gole katkı sağladı


    Bu sezon 18'i Serie A, 9'u Şampiyonlar Ligi, 1'i İtalya Süper Kupası ve 1'i İtalya Kupası olmak üzere toplam 29 resmi maça çıkan 1979 doğumlu oyun kurucu, rakip fileleri 5 kez havalandırırken, takım arkadaşlarında 5 de asist yaptı.

    Geçen yıl sözleşmesini uzattı


    Juventus Kulübü'nden Haziran 2014'te yapılan açıklamada, tecrübeli yıldızın sözleşmesinin 2016 yılına kadar uzatıldığı duyurulmuştu. İmzanın ardından açıklamalarda bulunan Pirlo, "Juventus ile devam etmek için sabırsızlanıyorum. Elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.

    15 kupa ve dünya şampiyonluğu


    2006 Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayan efsane futbolcu, Brescia, Inter, Reggina, Milan ve Juventus formaları giydiği 20 yıllık profesyonel kariyerinde toplam 15 kupa kazanmayı başardı. Pirlo, 2007 yılında 'FIFA Yılın Futbol Futbolcusu' ödülüne aday gösterilmişti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Andrea Pirlo Juventus İtalya Milan Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title