Haberler

Piri Reis Haritası'nın 500.yılı İzmir'de Kutlandı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Piri Reis Denizcilik Derneği; Piri Reis Haritası'nın (1513) 500.Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında "Piri Reis'in Rotasında Türkiye'de Deniz Araştırmaları" konulu panel...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Piri Reis Denizcilik Derneği; Piri Reis Haritası'nın (1513) 500. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında "Piri Reis'in Rotasında Türkiye'de Deniz Araştırmaları" konulu panel düzenlendi. Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu'nda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Vali Vekili Celal Ulusoy, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Piri Reis'in Osmanlı'nın temel direklerinden biri olduğunu belirterek, "Bilim ve Bilgi üreterek, Osmanlı'nın kıtalara yayılmasında büyük rol oynamıştır. Ekonomik güç elde eden ülkelerin sermayesi bilgidir. Bilgi üretmek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak Dokuz Eylül Üniversitesi'nin vizyonudur" dedi. Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel ise denizcilik için haritanın çok önemli olduğunu belirterek, "Piri Reis'in haritasının çizİLmesinin 500. Yılını kutlamaktan gurur duyuyoruz. Araştırmayı yapacağınız yeri tekrar bulabilmek için haritalar çok önemlidir. 500 yıl önce TürklerİN, dünyanın her yerinde araştırma yaptığını bilmek büyük mutluluk veriyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığının DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel'in yaptığı panele, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürlüğü'nden Yard. Doç. Dr. Sinan Demirel, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Doç.Dr. Sevcan Çolpan Beken Polat, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Barış Salihoğlu, Maden Tetkik ve Arama Deniz Araştırmaları Koordinatörlüğü'nden Dr. Özden İleri, TPAO Genel Müdürlüğü Arama Daire Başkanı Erdal Çoşkun konuşmacı olarak katıldı. Panelin ardından "Osmanlı Gemileri; Kalyon ve Kadırga" konulu model yarışmasında birinci olan Ali Rıza Öncül, ikinci olan Oktay Yaylacıkoral, Adil Koruyan'a ödülleri takdim edildi. DEÜ Senfoni Orkestrası İSE çaldığı marşlarla, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Piri Reis Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title