Haberler

Pirci: "Bağımlılık Köleliktir"

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanana ‘Yeşilay Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’ çerçevesinde sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi çeşitli bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla toplumun her kesiminden insanlara uyarıcı konferanslar veriliyor.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanana 'Yeşilay Haftası' etkinlikleri kapsamında ' Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' çerçevesinde sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi çeşitli bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla toplumun her kesiminden insanlara uyarıcı konferanslar veriliyor.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, bağımlılık ile ilgili vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürlüğü salonunda yurt personeli ve öğrencilere yönelik Yeşilay hizmetleri ve bağımlılık hakkında konferans verdi. Konferansın açılışında konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürü Ömer İlman, "Yeşil son yıllarda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde büyük bir ivme kazandı. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi çerçevesinde teknoloji, madde, alkol ve sigara bağımlılığı gibi bağımlılıklardan bahsediliyor. Bunları çoğaltabiliriz. Bugün anneyiz babayız, yarın evlatlarımız anne baba olacak. Önce kendimiz örnek bir iyi bir model olacağız. Çevremizi bu konuda duyarlı hale getireceğiz. Başta ailemiz ve çocuklarımızı her türlü zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak için farkındalık oluşturacağız" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Şadi Pirci, Yeşilay'ın 97 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştığını söyledi. Pirci, "Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bizim amacımız bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil, oluşmadan önce toplumu önleyici, bilgilendirici çalışmalar yapmaktır" dedi.

Pirci, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin, ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem aksiyon planı olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) hayata geçirdiğini belirtti. Pirci, "Bu eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. TBM kapsamında, ülke genelinde rehber öğretmenlerden oluşan ve bağımlılık alanında formasyon kazandırılan '494 Formatör Eğitimci' ve bu formatörlerin eğitim vereceği yaklaşık 28 bin saha eğitimci aracılığıyla toplam 20 Milyon öğrenciye bağımlılıklarla ilgili eğitim verilmesi hedeflenmektedir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilay Haftası Şadi Pirci Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title