Haberler

Pir Sultan Abdal Sivas'ta Anılıyor

Güncelleme:

Halk Ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Banaz Köyü Topuzlu Baba Şenlik Alanı'nda organize edilen Pir Sultan Abdal 25. Geleneksel Kültür Etkinlikleri, 2 Temmuz 1993'teki Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Recai Aksu, inançlara saygının önemine değinerek, "Eğer bu ülkede, tüm inanç grupları bir arada yaşamak istiyorsak birbirimizi kabul etmeliyiz, birbirimizin inançlarına saygı duymalıyız. Biz, kimseye düşman değiliz. Alevilerin, Sünnilerin, Hristiyanların, tüm inanç gruplarının bir arada, barış içinde, saygı içinde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

"Tek isteğimiz, barış ve kardeşlik olacaktır"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Müslüm Doğan da birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Barış içerisinde, kardeşçe bir arada yaşama şartlarını her zaman zorlayacağız. Tek isteğimiz, barış ve kardeşlik olacaktır, eşit yurttaşlık olacaktır" dedi.

Bazı sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, semah gösterileri sunuldu. Katılımcılar, daha sonra, Pir Sultan Abdal Anıtı'na çelenk sundu.

Etkinliğe, Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve vatandaşlar katıldı.

Pir Sultan Abdal 25. Geleneksel Kültür Etkinlikleri yarın sona erecek. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Pir Sultan Abdal Yıldızeli Banaz Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title