Haberler

Pink Floyd'un 50 Yılı Pullarla Ölümsüzleşti

Ünlü İngiliz rock müzik grubu Pink Floyd'un 50'inci kuruluş yılı şerefine İngiltere Kraliyet Posta Servisi özel bir pul koleksiyonu hazırladıBugünden itibaren satışa çıkarılacak 10 farklı tasarımdaki pul, müzik grubunun 50 yıllık müzik yaşamına ithaf edildi.

Ünlü İngiliz rock müzik grubu Pink Floyd'un 50'inci kuruluş yılı şerefine İngiltere Kraliyet Posta Servisi özel bir pul koleksiyonu hazırladı

Bugünden itibaren satışa çıkarılacak 10 farklı tasarımdaki pul, müzik grubunun 50 yıllık müzik yaşamına ithaf edildi. Pulların üzerinde grubun en ünlü albüm kapaklarının resimleri ile canlı performanslarında çekilen fotoğraflar yer alıyor.

Pullara basılan albüm kapakları grubun The Piper At The Gates Of Dawn, Atom Heart Mother, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals and The Endless River albümlerinden oluşturuldu. Diğer dört pulun tasarımı ise Pink Floyd'un Londra'da 1966 yılında verdiği konser olmak üzere dünya turu sırasında çekilen fotoğraflarından oluşuyor.

Şarkıları ve sahnedeki ses ve ışık performansları ile bir dönemin fenomeni olan Pink Floyd 1965 yılında Roger Waters, davulcu Nick Mason, klavyeci Rick Wright ve gitarist Syd Barrett tarafından kurulmuştu. - Yağcı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pink Floyd Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title