Haberler

Pınarhisar'dan 15 Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı'na

Güncelleme:

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pınarhisar'daki hapisliğinde "Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü'ne çıkmaktır" şeklindeki belirlediği hedefine ulaştı.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nde hapis yattığı günlerde "Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü'ne çıkmaktır" şeklindeki belirlediği hedefine ulaştı.

Gazeteci-Yazar Bilal Çetin'in 2003 yılında yayınlanan "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan" isimli kitabında Erdoğan'ın nihai hedef olarak Çankaya Köşkü'ne çıkarak cumhurbaşkanı olmayı belirlediği anlatılıyor.

Erdoğan'ın 1999 yılında hapse girdiğinde kendisini ziyarete gelenlere siyasetteki nihai hedefini açıkladığı görülüyor. Çetin'in kitabında Erdoğan'ın ziyarete gelenlere "Önüme hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın bu engelleri teker teker aşacağım. Ferhat'ın Şirin' kavuşması gibi ben de milletime bir gün kavuşacağım. Allah'ın izni ve milletin sağduyu ile Türkiye'nin en büyük partisini kuracağım ve bir gün Başbakanlık koltuğuna oturacağım. Başbakanlık koltuğuna oturmadan ölürsem gözüm arkada kalır. Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü'ne çıkmaktır."

Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevinde belirlediği hedefe 15 yıl sonra ulaştığı görülüyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Pınarhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title