Haberler

Pınar Türenç: "7. Sulh Ceza Hakimliği'nin Tavrı Bizi Şaşırtmadı. Tutuklanan Aslında Haberdir"

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile Yüksek Kurul Üyeleri Cumhuriyet Gazetesi'ne destek ziyaretinde bulundular.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile Yüksek Kurul Üyeleri Cumhuriyet Gazetesi'ne destek ziyaretinde bulundular.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki göstermek üzere sabah saatlerinde gazeteye giden heyeti, Cumhuriyet Yayın Danışmanı aynı zamanda Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi olan Doğan Satmış kapıda karşıladı.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven, Haber Koordinatörleri Murat Sabuncu, Ayşe Yıldırım Başlangıç ve Doğan Satmış'ın da olduğu görüşmede Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, geçmiş olsun dileklerini iletti. Türenç özetle şöyle dedi:

"2 arkadaşımızın tutuklanmamasını beklerken, akşam dosya 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilince, anladık ki bu karardan boş dönülmeyecek. Çünkü Sulh Ceza Mahkemeleri'nin genel tavrı bizi böyle düşündürmekte."

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç ise, "Olaylara alışığız. 70'leri, 80'leri de yaşadık. Ama bu güne kadar böyle bir ortamda gazetecilik yapmadım. Cumhurbaşkanı'na hakaret yargısı, yargıya yeni anlam kazandırdı. Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmalıydı. 'Soruşturma kısmı, kovuşturma kısmı için izin alınır' dediler. Ancak tutukladılar" diye konuştu. Erinç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haber, 30 Mayıs'ta yayınlandı. 6 ay oldu. Zaman aşımına girdi. Hukukun zorlandığı bir sonuçla karşı karşıyayız. Bu uygulamalar sıkıyönetimlerde olur. Ama ileri demokraside de uygulanır oldu."

Ziyarette 2. Başkanı hukukçu Yrd. Doç. Dr. Murat Önok, Hukukçuların gözünden kaçırdığı önemli hususların olduğunu belirterek, "Sulh Ceza Hakimi'nin yayın yasağı koyma hakkı olmadığını, verilen kararların hükümsüz olduğunu" söyledi.

Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Av. Turgut Kazan ise, "Suç ceza yargıçlarının özel seçimle getirildiğini, HSYK'nın göreve çağrılması gerektiğini" belirtti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi olarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Dündar ve Gül'ün tutuklanması, aslında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını da tutsak etmiştir. Haber tutsak edilmiştir. Aslında bugün, yapılmak istenen gazeteciliğin önüne set çekmektir. Buna tabii ki izin vermeyeceğiz. Yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz.

Şunu da sorgulamak zorundayız. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün, tarafsız hukuk anlayışının ve basın özgürlüğünün hayata sonuna kadar geçmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bugün içinde olduğu en büyük iki sıkıntı; yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile basın özgürlüğünün yok edilmek istenmesidir. Bunun için var gücümüzle hep beraber direneceğiz. Yılmayacağız. Umarın en yakın zamanda bu yanlıştan dönülecektir. ve Can Dündar ile Erdem Gül serbest kalacaktır." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Orhan Erinç Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title