Haberler

Pınar Selek Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

Mısır Çarşısı davası sanığı Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı, mahkeme tarafından kaldırıldı. Duruşma öncesi 'Hala Tanığız Platformu' üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Mısır Çarşısı patlaması davasında hakkında verilen üç beraat kararı da Yargıtay tarafından bozulan ve daha sonra verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yine Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde 11 Haziran'da yapılan temyiz duruşmasında bozulan Pınar Selek'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesinde, "Hala Tanığız Platformu" Pınar Selek için İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Banu Güven yaparken, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tiyatrocu Nur Sürer ve Fransız akademisyenlerle, platform üyeleri de Pınar Selek'e destek olmak için adliye önünde toplandı.

16 yıldır devam eden davada bugün tarihi bir eşiğe gelindiğini hatırlatan Banu Güven, daha önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edileceğini belirtti.

Pınar Selek'in davada daha önce 3 kez beraat etmesinden sonra aynı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığının altını çizen Güven "Mahkeme eski yeni ama dava çok eski. O kadar ki biz ona 'Yeni Türkiye'nin eski lekesi' adını veriyoruz" dedi.

"BİZ PINAR'LA BU ŞEHİRDE GÜLÜP ŞARKILAR SÖYLEYECEĞİZ"

Güven, Yargıtay'ın ağırlaştırılmış müebbet kararını bozmasını, umut dönemeci olarak gördüklerini belirterek, "Nihai beraate kadar bu dava bitmez. Çünkü biz Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz" diye konuştu.

"PINAR'IN BERAATİNE KARAR VERİLMESİ LAZIM"

Pınar Selek'in babası ve aynı zamanda avukatı olan Alp Selek ise hukuken Selek'in beraat etmesi gerektiğini söyledi. Baba Selek açıklamasında "Mahkeme bir karar verecek. Dosya yeniden bir karar verme durumuna gelecek. Büyük ihtimalle uyacak Yargıtay'ın bozmasına. Yapılan komplo ortaya çıktı. Artık zannediyorum bir hukuk olacaksa Pınar'ın beraatine karar verilmesi lazım. Zaten beraattan fazla bir karar vermelerine de hukuken bir olanak yok. Dosya o kadar açık" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pınar Selek Yargıtay İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title