Haberler

Pınar Karşıyaka'dan Gövde Gösterisi

Ankara'da oynanan final maçında Fenerbahçe Ülker'i yenerek basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 27 yıl sonra 2'nci kez müzesine götüren Pınar Karşıyaka, tarihindeki 4 kupayla birlikte gövde gösterisi yaptı.

Ankara'da oynanan final maçında Fenerbahçe Ülker'i yenerek basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 27 yıl sonra 2'nci kez müzesine götüren Pınar Karşıyaka, tarihindeki 4 kupayla birlikte gövde gösterisi yaptı.

Pınar Karşıyaka, 1987'de kazandığı lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2014'te aldığı Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla Karşıyaka Arena'ya çıktı. Pınar Karşıyaka'nın Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, bu sezon ligdeki hedeflerinin 2'nci şampiyonluk olduğunu söyledi. Son yıllarda çıtayı sürekli yükselttiklerini hatırlatan Büyükkarcı, şöyle dedi:

"2010'dan bu yana Avrupa'da boy gösteriyoruz. Eurochallenge Cup'ta final oynadık, son 2 sezonda 2 kupa birden kazandık. Başarılarda eski-yeni tüm yönetim, teknik heyet ve oyuncuların payı büyük. Sponsor gelirlerini her yıl artırıyoruz. Planlı bir şekilde büyüyoruz. Yıllar sonra gelen Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla büyük sevinç yaşadık. Artık hedefimiz ligde şampiyonluk ve Euroleague'de mücadele eden bir takım olmak."

Pınar Karşıyaka'ya 3 sezonda 2 kupa kazandıran antrenör Ufuk Sarıca ise şunları söyledi:

"Sezona çok iyi başladık. Önce geçen yıl şampiyon olduğumuz Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kaldık, ardından Avrupa'nın en yüksek bütçeli takımlarından Fenerbahçe'yi yenip bu kupayı kazandık. Büyük hedeflerimiz var. Mücadeleyi son saniyelere kadar bırakmayıp çıtayı yükselteceğiz. Ankara'daki finale pek çok taraftarımız gelememişti. Ligde pazar günü Banvit'le oynayacağımız sezonun ilk maçında kupayı onlarla kutlayacağız."

BÜYÜK DESTEK

Türk basketboluna son yıllarda damgasını vuran Pınar Karşıyaka'ya sponsorların ilgisi artmaya başladı. Kulübün en büyük destekçisi Yaşar Holding ve Pınar'ın dışında Karşıyaka'ya geçen sezon da destek olan Lassa ve CNS, bu sezon da 450 bin TL karşılığında forma reklamı verdi, Odeabank ise sosyal sorumluluk projesi tribününe sponsor oldu. Sezon öncesi 2500'e yakın VIP kart ve kombine bilet satan yeşil-kırmızılılar, Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinin ardından 3000 rakamına ulaşmayı hedefliyor.

KUPA ANA'YA GİDECEK

Pınar Karşıyakalı yönetici, teknik adam ve oyuncular, önümüzdeki hafta 27 yıl sonra kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret edecek. Geçen sezon kazanılan Türkiye Kupası'yla birlikte 2007 yılında Banvit deplasmanına giderken yaşamını yitiren Özgür Soylu'nun kabrini ziyaret eden yeşil kırmızılılarda Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla birlikte en kısa sürede Zübeyde Ana'nın kabrine gideceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Karşıyaka Türkiye Kupası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title