Haberler

Pimsleur Tekniği Sayesinde Eşiyle Türkçe Öğreniyor

MELTEM BULUR/SULTAN ÇOĞALAN - Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Gradilone, kısa süre önce göreve başladığı Türkiye'de neler olup bittiğini anlamak için eşiyle birlikte Pimsleur tekniğiyle Türkçe öğrenmeye başladığını söyledi.

MELTEM BULUR/SULTAN ÇOĞALAN - Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Gradilone, kısa süre önce göreve başladığı Türkiye'de neler olup bittiğini anlamak için eşiyle birlikte Pimsleur tekniğiyle Türkçe öğrenmeye başladığını söyledi.

Kısa süre önce Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlayan Gradilone, iki ülke ilişkileri, Brezilyalıların Türk dizilerine hayranlığı, Türkçe öğrenmeye başlaması konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Brezilya'nın pek çok alanda iş birliği yaptığını belirten Gradolen, mevcut ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini, bu kapsamda Türk tarafıyla görüştüklerini dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 2010'da en iyi dönemini yaşadığını ve o dönemde birçok alanda anlaşmalar imzaladıklarını anımsatan Gradilone, taraflar arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini çünkü her iki ülkenin de bunu yapacak potansiyelinin olduğunu kaydetti.

-"Brezilyalılar, Türk dizilerine bayılıyor"

İki ülke kültürleri arasındaki benzerlikler konusunda ise Gradilone, Brezilye ve Türkiye'nin uzak bölgelerde bulunmasına rağmen halklar arasında aslında birçok benzerlik olduğunu keşfettiğini söyledi.

Toplumlar arasındaki en önemli benzerliğin "açık sözlülük" olduğunu dile getiren Gradilone, Türklerin ve Brezilyalıların futbol ve müziğe olan hayranlıklarının da ortak olduğunu belirtti.

Ülkeler arasındaki bir diğer benzer özelliğin de diziler olduğunu ifade eden Gradilone, ülkesinin de çok ünlü dizileri bulunduğunu kaydetti.

Büyükelçi Gradilone, "Muhteşem Yüzyıl", "Binbir Gece Masalı", "Fatmagül'ün Suçu Ne" gibi Türk dizilerinin ülkesinde yayınlandığını anlatarak, "Brezilyalılar, Türk dizilerine bayılıyor. Dizilerin yayın saatinde herhangi bir şey için hareket etmezler ve hiç bir yere gitmezler. Akşamları bir yemek randevuları bile varsa bu önemli değildir. Dizi saatinden önce evlerine giderler veya her nerdelerse dizilerini izleyip evlerine geç giderler." diye konuştu.

"FETÖ ile bağlantılı kurumlar artık oyun dışında"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ise Gradilone, bir önceki görev yeri olan Yeni Zelanda'dan darbe girişiminin yaşandığı gün gelişmeleri takip ettiğini vurguladı.

15 Temmuz gecesi halkın sokaklarda darbe girişimine gösterdiği tepkinin, bedenleriyle tankların karşısında duran insanların görüntülerinin çok önemli olduğunu söyleyen Gradilone, bu darbe girişiminin ne kadar ciddi ve önemli olduğunun anlaşılması gerektiğini kaydetti.

Gradilone, bu nedenle yaşananların tüm tarih kitaplarında yer almasının önemine vurgu yaptı.

Büyükelçi Gradilone, ülkesinde FETÖ ile bağlantılı Brezilya-Türkiye Kültür Merkezi ve Brezilya-Türkiye Ticaret Odasının bulunduğunu söyledi.

Türk yetkililer tarafından kendisine bu konuda bilgi verildiğini belirten Gradilone, daha önce yakın çalıştıkları FETÖ ile bağlantılı kurumların artık oyunun dışında bırakıldığının altını çizdi.

Türkçe öğrenme süreci

Yeni Zelanda'da göreve başladığında çok zor bir dil olan Maoriceyi öğrenmek istediğini anlatan Gradilone, "Çünkü, çalışırken dili bilmemek zor oluyor. Burada dil bilmek çok daha önemli. Çünkü ülkenin resmi dili Türkçe ve temel şeyleri bilmeden ülkede neler olup bittiğini anlamak mümkün değil." diye konuştu.

Türkçeyi de kitaplar yardımıyla ve Pimsleur tekniğiyle öğrendiğini söyleyen Gradilone, eşiyle her gün metinleri dinleyip sonra da tekrar ettiklerini ve bunu muhakkak sürekli yapmaları gerektiğini belirtti. Zaman içinde dinledikleri şeyi çok hızlı konuşulsa bile anladıklarını dile getiren Gradilone, "Bir dahaki sefere sizinle biraz da olsa Türkçe konuşmak isterim." dedi.

Büyükelçi Gradilone, Türkçe'nin gerek harf yapısı gerekse telaffuz açısından zor bir dil olduğunu ifade etti.

Bildiği diller konusunda da bilgi veren Gradilone, ülkesinde İngilizce ve Fransızca'nın zaten okulda öğretildiğini vurguladı. Gradilone, İtalya'da 5 yıl yaşadığını ve bu nedenle İtalyancayı da bildiğini, İspanyolcayı da oldukça iyi anladığını anlattı. Gradilone, "Brezilyalılar İspanyolcayı öğrenmeye ihtiyaç duymadıkları yanılgısına sahipler. İspanyolca okumak, konuşmaktan daha kolay." şeklinde konuştu.

Eşiyle gazetecilik okulunda eğitim gördükleri sırada tanıştıklarını dile getiren Gradilone, aldıkları eğitim nedeniyle gazetecilere büyük değer verdiklerini söyledi. Gradilone, Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title