Haberler

Pilotlar İstanbul Park'ta Denizciler İstanbul City Port'ta Yarıştı

MARINTURK İstanbul City Port Kupası MYK / UNO Yat Yarışı, Denizseverlerin Yoğun Katılımıyla 29 – 30 Mayıs'ta Gerçekleştirildi.

Formula 1 yarışlarının İstanbul Pendik'te koşulduğu günlere denk gelen Marinturk İstanbul City Port Kupası'yla yarış heyecanı denize taşındı. Tüm sınıflara açık olan ve 18 yatın katıldığı yarışta UNO, Mistik, Passion One, Zig Zag, Ecemiz Wings ve My Luck tekneleri sınıflarında birinci oldu.MARINTURK İstanbul City Port ve Marmara Yelken Kulübü / UNO işbirliği ile organize edilen yarışına çok sayıda denizsever katıldı. IRC 1, 2, 3, 4, 5 ve destek sınıfı olmak üzere tüm sınıflara açık olan yarışa toplam 22 yat kayıt yaptırdı, 18 yat start hattına geldi.

İlk günü Caddebostan'dan verilen startla başlayan yarış, oldukça sakin havada gerçekleşti. Havanın çok az esmesi nedeniyle alternatif rotanın kullanıldığı ilk gün yarışında finiş marina açıklarında gerçekleştirildi. Gece MARINTURK Istanbul City Port'ta konaklayan tekneler, ikinci gün Pendik-Adalar-Pendik rotasını takip etti. Denizde renkli görüntüler oluşturan yarışı, marinadan çok sayıda İstanbullu izledi. UNO, Mistik, Passion One, Zig Zag, Ecemiz Wings ve My Luck yatlarının sınıflarında birinci olduğu yarış, MARINTURK Istanbul City Port'ta düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

MARINTURK'ten tüm yarışçılara indirim

Ödül töreninde konuşan MARINTURK Istanbul City Port İşletme Müdürü Nezih Özuyar, bir yıldır faaliyet gösteren marinanın modern tesisleriyle, yüksek teknolojik altyapısı ve kaliteli hizmet anlayışıyla denizcilere hizmet verdiğini belirtti. Türkiye'de ilk defa bir marinanın kendi adına yarış düzenlediğini ifade eden Özuyar, yarışa katılan tüm teknelere yıllık sözleşmelerde yüzde 15 indirim yapılacağını açıkladı. Marmara Yelken Kulübü Komodoru Ali Doğaner ise yelken sporunu teşvik eden MARINTURK'e teşekkür ederek, bu tür güzel organizasyonların sürdürülmesini temenni ettiğini kaydetti. Yarışta birinci olanlar, bir yıl boyunca üç kez karaya çekme/atma ve bir hafta karada konaklama, ikinciler iki kez çekme/atma, üçüncüler de bir kez çekme/atma hakkı kazandı.

Dereceye girenlere, denizcilik camiasının önemli isimleri Hakan Öge, "Macellan'ın İzinde – Mardek'in Seyir Defteri" ve Turgay Noyan "Denizden Gelen Adam ile Denizden Gelen Kadın" kitaplarını imzalayarak, hediye etti. MARINTURK Ticaret Merkezi'nde bulunan Deko Marin, Dolce Marin, Calipso Marin, Pendik Yacht Marin gibi denizcilik mağazaları da yarışı kazananlara çeşitli hediyeler sundu. Tören, MARINTURK Ticaret Merkezi'ni çarşı meydanında Küba Grup'un verdiği konserle son buldu. MARINTURK İstanbul City Port'ta iki gün süren etkinliğin tamamı, yelken yarışı fotoğraflarıyla tanınan Osman Uğur tarafından görüntülendi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title