Haberler

Pilot: Yolcumuz Şu An Baygın Durumda

İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçağında rahatsızlanan yolcu için pilot bir an önce havalimanına inmeye çalıştı. Pilot, "Şu an yolcumuz kısmen baygın durumda, tıbbi öncelik talep ediyoruz" diyerek Hava Trafik Kontrol Kulesi'nden öncelik istedi.

THY'nin TK1 534 sefer sayılı Düsseldorf-İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçağında bulunan 62 yaşındaki erkek yolcu, İstanbul hava sahasında rahatsızlandı. Uçağın iniş için yaklaşması sırasında rahatsızlanan yolcuyla ilgili kabin ekibi de durumu kokpit ekibine bildirdi. Bunun üzerine uçağın yabancı kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi. Pilot, "Tıbbi öncelik talep ediyoruz. 62 yaşındaki yüksek tansiyon, kolesterol ve diyabet rahatsızlığı bulunan ve aynı zamanda kemoterapi tedavisi gören bir yolcumuz şu an kısmen baygın durumdadır. Şu an tansiyonu çok yüksek ve yüzü kızarmış durumda" diye bilgi verdi.

Bunun üzerine kontrolör uçağa iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. THY uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra hasta yolcu hastaneye kaldırıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabiha Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title