Haberler

Pilav-Ayran Satanların Müthiş Kazancı

Güncelleme:

Sokakta pilav-ayran satanlar 50 liralık bir harcama ile yaklaşık 200 lirayı rahatça kazanıyor. Ama bu işi yapabilmenin şartı zabıtaya avanta vermekten geçiyor.

Ortalama 50 tabak pilav satışından pilavcı 200 liranın üzerinde kâr elde ediyor. Ancak, pilavcı hesabını yaparken, 'avanta'ları da hesaba katmak zorunda..

SOKAK LEZZETİNİN KAZANCI DA TATLI

Sokak lezzetlerinden biri olan pilav-ayranda günlük kazanç yerine göre 300 lirayı buluyor. 50 liralık bir harcama ile yaklaşık 7.5 kilogram pilav elde ediliyor. Ortalama 50-80 tabak arası satış yapan bir pilavcı 50 liralık harcamaya karşılık 300 liraya yakın gelir elde ediyor.

ZABITAYA AVANTA ŞART

Ancak bu kârın içerisinde resmi veya gayri resmi ödenecek "avanta" yer almıyor. İstanbul Tekstilkent yolunda yoğunlaşan pilavcıların arasında biz de satış yaptık. Hafif ticari bir aracın arkasına yerleştirilen pilav standı içinde satış yapan girişimcilerden Resul Yılmaz, "Büyük tabak fiyatı 5 lira olan pilavdan günde 30 adet satış yapıyoruz. Kış aylarında daha çok satış oluyor. Bazen 80 tabağa kadar ulaşabiliyor" dedi. Yılmaz, ayrıca zabıtalara da arasıra "avanta" vermek zorunda kaldıklarını da itiraf etti.

3 SAATLİK ÇALIŞMA YETERLİ OLDU

Marketten pilav-ayran satışı için yaptığımız alışveriş 295 lira tutuyor. Turşu, ketçap, pirinç, haşlanmış nohut, margarin ve sıvı yağın bulunduğu alışveriş listemizde yaklaşık altı defa satışa çıkacak pilav yapılabiliyor. Kaba bir hesapla 50 liralık bir harcama ile 7.5 kilogram nohutlu pilav pişiriliyor. Tabağı 5 liradan satılan pilavdan 3 saat gibi kısa bir sürede 256 lira 50 kuruşluk satış yaptık. Yani 3 saatte 206 lira 50 kuruşluk net kazanç sağladık. Gün boyu satış yapsaydık, rakamın 400 liraya kadar ulaşacağını tahmin ediyoruz.

TİCARİ BİR ARAÇ GEREKİYOR

Pilav işinde en büyük maliyet oluşturan iki kalemi, hafif ticari araç ve set üstü ocak oluşturuyor. Set üstü ocağın sıfırı 500 ila 600 lira arasında satılıyor. Hafif ticari araç ise ikinci elde 10 ila 12 bin lira arasında bulunabiliyor. Yani, pilavcı olabilmek için küçük bir yatırımı gözden çıkarmak gerekiyor. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (29)

ŞAHİNTÜRK:

KÜRT YAPIYORSA SERBEST BELEDİYESİ ZABITASI ADALETİ EĞRİ BÜĞRÜ. . . . . . . . TÜRK YAPIYORSA BELEDİYE ZABITA ADALET HEPSİ DİMDİK

26
12
yanıtYanıtla
kayserili:

biz maaşımızın yüzde 27 sini vergi ödeyelim. . . yüzde 15 SSK kesintisi. . . yüzde 1 damga vergisi. . . maaşın yarısı yasal kesinti olsun. . . . AKP sağolsun

23
9
yanıtYanıtla
Emirhan Mobil-IOS:

Zabıtayı bilmem ama ist deki trafikçilerin fena Rüşvet aldıklarını biliyorum şu an 2 sini mahkemeye verdim 40 liramı aldımları için ve işi gücü bıraktım bunların peşindeyim artık önemi yok devam etcem bu iğrençliği bitermi bilmem ama gizli kamera her şey Ayarli herkez duyarlı oldun bu rüşvetçi trafikçilerin görevden ihracını sağlayalım..

17
7
yanıtYanıtla
HERŞEYE VERGİ:

Yakında pilavcılara vergi ödemesi zorunlu hale getirilir. YAZIN BUNU BİR KENARA

20
3
yanıtYanıtla
suçduyurusu:

Özendirici , KAYIT DIŞI GELİR! VERGİSİZ HAKSIZ KAZANÇ, ADALETİN !yazık size, kolay para kazanmayı özendirin millete. burdan suç duyurusu yapıyorum.

11
11
yanıtYanıtla
gulay ustaMobil-ANDROID:

Bizim ulkemizde ùskagitcilarla is birligi yapmak beles;Fakirin 2kurusluk ekmek teknesinden menfaatine dolamak serbestir.Tùm kanunlar zavalli halk icin cikarilir.Serefsizlerde bunlardan nemàhlanir.

22
0
yanıtYanıtla
TürksoyMobil-IOS:

Simitçiliğide araştırın. Gobitçilikte kazandırır. Allah aşkına bu gazetecilik mi ?

22
0
yanıtYanıtla
hırsızlar partisi:

zabıtaya rüşvet, vay memleket vay!. .

16
4
yanıtYanıtla
Burak DkycMobil-ANDROID:

Simdi herkez bu isi yapar. :) bununda kazanci azalir..

19
0
yanıtYanıtla
Şamil Mobil-IOS:

Bahçelievlerdeki metrobüsün ordaki pilavcıyı tek geçerim

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title