Haberler

Pilates Yaparken Beyin Sıvısı Aktı

Güncelleme:

Son yılların popüler sporu pilates korkuttu. İngiltere'de 42 yaşındaki bir kadın, yaptığı pilates hareketlerinden sonra inanılmaz bir hasar gördü ve tıp literatürüne geçti.

İsmi açıklanmayan Londralı kadın, pilates dersindeki bir hareketten sonra boynunun sol tarafında ani bir patlama hissi yaşadı. Kafasını hiçbir yere çarpmamış olan kadın 4 hafta boyunca giderek şiddetlenen bir baş ağrısı çekti ve sonunda doğru doktora gitti. Hastanede yapılan tetkikler sonrası korkunç bir gerçekle karşılaştı: Beyin sıvısı, kadının omurgasının dışına akmıştı.

PİLATES SONU OLACAKTI

Bu durum, kadının boyun çevresinde bulunan omurilik dış yüzeyinde bir yırtılma yaşadığı anlamına geliyordu. Sadece beyin ve omurilik içinde bulunan bu sıvının dışarı akması oldukça tehlikeliydi. İlk günlerde ağrı şikayetiyle doktora gidip ağrı kesici, kas gevşetici ve boyun fizyoterapisiyle evine geri gönderilen kadın, ancak 4 hafta sonra çektirdiği MR sayesinde gerçek nedeni anlayabildi. Bu sayede tıp literatürüne, pilates nedeniyle beyin sıvısı sızıntısı yaşayan ilk kişi olarak geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (7)

cemil6:

akpliler bu hareketi rahatlikla yapabilirsiniz. . sizde beyin olmadigindan. . .

27
25
yanıtYanıtla
KALE06:

arkadaşlar uzun bir zamandan beri burada yazmıyorum, suna niaşanlandı bir başkası ile bana da buradan artık yazmak yakışmazdı sesimi sadece buradan duyurabiliyordum sadece kendisinden bir şans istemiştim oda olmadı, çok sevmiştim sizin başınızıda ağrıtmamın sebebi buydu, KENDİSİNE BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR VE UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM, hepiniz hakkınızı helal edin kardeşlerim, abilerim ve ablalarım kalın selametle. . . .

14
8
yanıtYanıtla
yenilmez türk boksörü:

omuz şınavı hareketini yapmayı düşünüyordum bunu görünce vazgeçtim

5
2
yanıtYanıtla
Mehmet TiryakiMobil-IOS:

Namaz kıl namaz. Hem bedenini hem ruhunu çalıştırır.

3
0
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

Kader. Hayırlısı neyse o olsun.

2
0
yanıtYanıtla
yorum 34Mobil-ANDROID:

sayfaca üzüldük kaya kardes

0
1
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.com:

Bu haber 10 gunluk beee yuhh

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title