Haberler

Pil Toplayanlara Ödül Verilecek

Güncelleme:

Çevre ve insan sağlığına büyük zararlar veren atık piller, düzenlenecek yarışmalar ile toplanacak. 30 Nisan 2015 tarihine kadar en çok pil toplayan okula ödül verilecek.

Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte geleneksel okullar arası 'Atık Pil Toplama Yarışması' başlattı.

Bir kampanya çerçevesinde başlatılan yarışma ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor. 30 Nisan 2015 tarihine kadar en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.

Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Batman'da bulunan okullara atık pil toplama kutusu ve eğitim materyallerinin dağıtımına başlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, ilgili kuruluşlarla birlikte Batman Belediyesinin başlattığı bu yarışmanın çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması bakımından önemli olduğunu dile getirerek, "Biz Batman Belediyesi olarak bu kampanyayı okullarda başlattık. Ancak bizim bu kampanyamıza sadece okullar değil, tüm eğitimcilerimiz, kurumlarımız, ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalı. Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title