Haberler

Piknikte Kaybolan Çocuğun Cesedinin Yangın Havuzunda Bulunması

MMO Antalya Şubesi Başkanı Büyükeşmeli: "Orman yangınını önlemek için düşünülen ve atıl durumdaki havuzun amacına uygun yapılmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı, daha önceden alınmış olsa bile kontrol edilmediği tarafımızca tespit edilmiştir"

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı Ümit Büyükeşmeli, Antalya'da 2 yaşındaki çocuğun yangın söndürme havuzuna düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili MMO olarak incelemede, havuzun amacına uygun yapılmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığını tespit ettiklerini bildirdi.

Büyükeşmeli, yaptığı yazılı açıklamada, Aşağı Karaman köyünde meydana gelen olayda 2 yaşındaki Hüseyin Çal'ın, yaklaşık 5 metre derinliğindeki yangın söndürme havuzuna düşerek ölümüyle ilgili raporlarını tamamladıklarını kaydetti.

Ümit Büyükeşmeli, havuzun doldurma, boşaltma hatları ve müdahale merdiveni olmadığını, çevresinde muhafaza bulunmadığını belirtti. Havuzun süre kullanılmaması yüzünden atıl durumda olduğuna dikkati çeken Büyükeşmeli, havuzun etrafındaki tel örgünün de duyarsız vatandaşlar tarafından söküldüğünü ifade etti.

Büyükeşmeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kaza yerinde yapmış olduğumuz incelemede, orman yangınını önlemek için düşünülen ve atıl durumdaki havuzun, amacına uygun yapılmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı, daha önceden alınmış olsa bile kontrol edilmediği tarafımızca tespit edilmiştir. Havuz kenarında ve alan etrafında herhangi bir tel kafes, korkuluk, çit, tel örgü gibi emniyet tedbirlerinin alınmadığı görülmüştür. Havuz civarında ve alana giriş çıkış yerlerinde herhangi bir uyarıcı levha, tabela bulunmamaktadır. Alan girişinde çalışır bir çeşmenin var olduğu, bu bölgenin piknik alanı olarak kullanılması ihtimalinin artırılması, yanında piknik alanı olarak kullanılmayacağına dair uyarı levhası ve önlemler görülmemiştir."

"Yangın havuzlarının standardı yok"

Ümit Büyükeşmeli, havuzun ilgili kurumlarca bir daha kullanılmaması halinde kapatılması gerektiğini, aksi takdirde her türlü güvenlik önleminin alınması gerektiğini vurguladı.

Orman arazisinde yangın önleme amaçlı yapılan havuzların herhangi bir standardı olmadığının altını çizen Büyükeşmeli, "Orman yangınlarını önlemek için hazırlanacak havuzların çevresinde, yangın anında kullanılacak araçların konuşlanabileceği ve ikmal işleri yapabilecekleri alan teşkil edilmelidir. Bu tür havuzların çevresi, yangın söndürme için kullanılan yangın uçakları ve helikopterlerin ikmal yapabileceği şekilde hazırlanmalı, bu araçların ikmalini gerçekleştirirken kaza risklerinin ortadan kaldırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Antalya'da 13 Nisan'da ailesiyle ormanlık alana pikniğe giden 2 yaşındaki Hüseyin Çal kaybolmuştu. Yakınları ve jandarma ekiplerince yapılan arama çalışmasında Çal'ın cesedi, piknik alanına yakın bir bölgedeki yangın söndürme havuzunda bulunmuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Karaman Çal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title