Haberler

Picture the World Burhan Doğançay'ın Objektifinden Dünya

Güncelleme:

Sanatçı Burhan Doğançay'ın çektiği ve ilk defa sergilenecek fotoğrafları TEB sponsorluğuyla 12 Eylül'de, Doğançay Müzesi'nin onuncu yıldönümünde ziyarete açıldı.

Sanatçının gözlemleri ve eserlerinin ilham kaynağını oluşturan fotoğrafların yer alacağı sergi, Haziran 2015'e kadar görülebilecek.

Türkiye'nin en önemli sanatçılarından Burhan Doğançay'ın, ilk kez sergilenecek fotoğrafları Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda sanatseverlerle buluşuyor. Doğançay'ın objektifine yansıyan eserlerin yer aldığı sergiye, ülkemizin ilk Çağdaş Sanat Müzesi olan Doğançay Müzesi, onuncu yıldönümünde ev sahipliği yapıyor. Burhan Doğançay'ın 85. doğum yıldönümü ve Doğançay Müzesi'nin 10. yılını kutlamak için düzenlenen sergide Doğançay'a ait 100'e yakın fotoğraf yer alıyor.

İnsanın izini, kentin duvarlarından başlayarak süren sanatçının objektifinden...

Kent duvarlarını ait olduğu ülke, şehir, mahalle ve sokağın sosyo ekonomik yüzü ve toplumun aynası olarak gören Doğançay'ın fotoğraf karelerinde New York'tan Togo'ya dünyanın dört bir yanından izler bulunuyor.

Brooklyn Köprüsü'nün 1986 - 1987 yıllarındaki ilk büyük bakımı sırasında köprünün üzerine çıkmasına izin verilen tek sanatçı olan Doğançay'ın çektiği çok özel New York fotoğrafları, serginin en değerli parçalarından sayılıyor. Sanatçının New York'un "gökyüzünün kovboyları" olarak bilinen "ironworker"larıyla birlikte geçirdiği tehlikeli anlarının fotoğraflarının da yer aldığı sergide, Doğançay'ın gözünden kentlerin ve insanların sosyal ve psikolojik izleri sürülüyor.

Burhan Doğançay'ın farklı coğrafyalardan tanıklık ettiği ve sanat yaşamında izleri olan anları yansıtan sergi, 12 Eylül 2014 – 07 Haziran 2015 tarihleri arasında her gün, Doğançay Müzesi'inde, 10:00 – 18:00 arası görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Burhan Doğançay New York Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title