Haberler

Picasso Tablosu Basına Gösterildi

İstanbul'da kaçakçılar tarafından satışa çıkarılan dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen 'Woman Dressing Her Hair' tablosu İstanbul'da ele geçirildi.

İstanbul'da kaçakçılar tarafından satışa çıkarılan dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen 'Woman Dressing Her Hair' tablosu İstanbul'da ele geçirildi. Tabloyu alıcı kılığına giren polislere satmaya çalışırken yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Amerikada koleksiyoner bir kadının evinden çalındığı belirtilen ve dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu düşünülen 'Woman Dressing Her Hair' (Saçını Tarayan Çıplak Kadın) tablosu, müşteri gibi davranan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerine 8 milyon dolara satılmaya çalışılırken ele geçirildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre ünlü ressama ait olduğu düşünülen tablo, ABD'nin New York kentinde yaşayan koleksiyoner Louise Reinhardt Smith Bequest'in evinden çalındı. İstanbul'a getirilen tablo burada iş adamlarına satılmak istendi. Bir iş adamının emniyete yaptığı ihbar üzerine harekete geçen polisler, alıcı kılığında kaçakçılarla bağlantıya geçti. Kaçakçılarla görüşen polisler, tabloyu 8 milyon dolara almak üzere anlaştı. Yapılan görüşmeler üzerine kaçakçılar, tabloyu Fatih'te bir cafeye getirdi. Tabloya el koyan polisler A.O., ve M.E.O., adlı kaçakçıları gözaltına aldı.

ORİJİNALLİĞİ ARAŞTIRILACAK

Arkasında orijinalliğini gösterdiği ileri sürülen iki mühür bulunan tablo, bugün emniyet tarafından basına gösterildi. Büyük bir titizlikle muhafaza edilen tablonun orijinal olup olmadığının incelenmesi için Mimar Sinan Üniversitesi ve Topkapı Sarayı Müzesi yetkilileriyle görüşüldüğü öğrenilirken, tablonun çalındığı koleksiyoner ile ilgili Amerikalı polis yetkilileriyle görüşmelerin de yapıldığı belirtildi. Orijinal çıkması durumunda, Amerikalı koleksiyonerin belgelerini sunması şartıyla tablonun iade edileceği, aksi halde tablonun İstanbul'da müzede sergileneceği belirtildi.

ŞÜPHELİLER SERBEST

Emniyetteki işlemlerinin ardından tabloyu polislere satmaya çalışan şüpheliler A.O., ve M.E.O.'nun da çıkarıldıkarı mahkemece adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldıkları belirtildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

New York İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title