Philip Seymour Hoffman Kimdir? Philip Seymour Hoffman Öldü

02 Şubat 2014 22:23

Philip Seymour Hoffman (23 Temmuz 1967 - 2 Şubat 2014), Oscar sahibi ABD'li oyuncu. 2005 yılında Capote filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazamıştır.

Philip Seymour Hoffman Kimdir? Philip Seymour Hoffman Öldü

PHİLİP SEYMOUR HOFFMAN (23 Temmuz 1967 - 2 Şubat 2014), Oscar sahibi ABD'li oyuncu. 2005 yılında Capote filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazamıştır. 2007 yılında, 65. Altın Küre Ödülleri'nde ise En İyi Aktör-Müzikal/Komedi ve En İyi Yardımcı Aktör olmak üzere iki dalda ödüle aday olmayı başarmıştır. Charlie Wilson's War ile buz kez yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.

2008 yılında Charlie Kaufman'ın yazıp yöneteceği Synecdoche, New York filminde ve Meryl Streep,Amy Adams ile birlikte Doubt filminde rol almıştır.

Ölümü

2 Şubat 2014 tarihinde New York'taki evinde ölü bulundu.Yetkililer hâlâ ölüm nedenini araştırmaktadır. The New York Times'ın haberine göre ismi açıklanmayan bir emniyet görevlisi PHİLİP SEYMOUR HOFFMAN'ın ölüm sebebinin yüksek dozda uyuşturucu olduğunu belirtmiştir.


Filmografi
Yıl     Yapım     Rol     Not
1991     Triple Bogey on a Par Five Hole     Klutch     
1992     Szuler         
My New Gun     Chris     
Leap of Faith     Matt     
Scent of a Woman     George Willis, Jr.     
1993     Joey Breaker     Wiley McCall     
My Boyfriend's Back     Chuck Bronski     
Money for Nothing     Cochran     
1994     The Getaway     Frank Hansen     
The Yearling     Buck     (TV)
When a Man Loves a Woman     Gary     
Nobody's Fool     Officer Raymer     
1995     The Fifteen Minute Hamlet     Bernardo, Horatio & Laertes     
1996     Hard Eight     young craps player     
Twister     Dustin Davis     
1997     Boogie Nights     Scotty J.     
1998     Culture     Bill     
Montana     Duncan     
Next Stop Wonderland     Sean     
The Big Lebowski     Brandt     
Happiness     Allen     
Patch Adams     Mitch Roman     
1999     Flawless     Rusty Zimmerman     
Magnolia     Phil Parma     
The Talented Mr. Ripley     Freddie Miles     
2000     Last Party 2000         
State and Main     Joseph Turner White     
Almost Famous     Lester Bangs     
2002     Love Liza     Wilson Joel     
Punch-Drunk Love     Dean Trumbell     
Red Dragon     Freddy Lounds     
25th Hour     Jacob Elinsky     
2003     Owning Mahowny     Dan Mahowny     
Cold Mountain     Reverend Veasey     
2004     Along Came Polly     Sandy Lyle     
2005     Strangers with Candy     Henry     
Empire Falls     Charlie Mayne     minidizi
Capote     Truman Capote     
2006     Mission: Impossible III     Owen Davian     
2007     Before the Devil Knows You're Dead     Andy     
The Savages     Jon Savage     
Charlie Wilson's War     Gust Avrakotos     
2008     Synecdoche, New York     Caden     
Doubt     Father Flynn     
2009     The Boat That Rocked     DJ 'Kont'     
2011     The Ides of March     Paul Zara     
Kazanma Sanatı     Art Howe     
2012     The Master     Lancaster Dodd    


Haberle İlgili Yorumlar


Bu haberle ilgili yorumunuzu yazın:
Ad Soyad:
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.