Haberler

Phılıp Morrıs Sabancı'dan 22 Ülkeye İhracat

Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Philip Morris/Sabancı'nın, Torbalı'daki fabrikasına bugüne kadar yaptığı yatırım 600 milyon doları aştı.

Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Philip Morris/Sabancı'nın, Torbalı'daki fabrikasına bugüne kadar yaptığı yatırım 600 milyon doları aştı. Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Filiz Yavuz Diren şirketin 2010 yılından bu yana ihracat hacmini yaklaşık üç kat artırdığını, 2010 yılında 4 ülkeye ihracat gerçekleşirken 2014 yılı itibarıyla 22 ülkeye ihracat yapıldığını açıkladı.

Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Filiz Yavuz Diren Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından '3. En Büyük Üretim Kuruluşu' seçilen Philip Morris/Sabancı'nın ülkemize yatırımının 600 milyon doları aştığını söyledi. Şirket hakkında bilgi veren Filiz Yavuz Diren, şöyle dedi:

"Türkiye genelinde doğrudan 1650, direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 5000 kişiye istihdam sağlıyoruz. 85 bin tütün çiftçisi olan Türkiye'de, son 10 yılda 2 milyar dolar tutarında tütün alımı gerçekleştirildi. 2010 yılından bu yana ihracat hacmi 3 kat arttı. Şirket, 2013 yılında Türkiye bütçesine 11.3 milyar TL ÖTV geliri sağlamıştır. Bu, toplam tütün endüstrisinin sağladığı ÖTV gelirinin yüzde 50'sinden fazladır. 'En Yüksek Vergi Ödeyen Firma' ödüllerine layık görülen ve her yıl Ege Bölgesi'nin Vergi Rekortmenleri arasında yerini alan Philip Morris/Sabancı, Türkiye'nin toplam vergi gelirinin yüzde 4.4'ünü tek başına karşılamaktadır" dedi. Diren, şirketin ödülleri konusunda da şu bilgiyi verdi,

"Üç yıl üst üste 'Türkiye İtibar Endeksi Radarıöna giren şirkette, iş sağlığı ve güvenliği konusuna da yasanın gerekliliklerinin de ötesinde önem verilmekte. Bu konuda yürütülen kapsamlı çalışmalarla güvenli iş ortamının sürdürülmesi ve çalışanların azami düzeyde korunması amaçlanmakta. Philip Morris/Sabancı EBSO Çevre Dostu Beratı ve Çevre Teşvik Ödülü ile de onurlandırılmış bir kuruluştur. 2010 yılında 4 ülkeye ihracat gerçekleştiren Philsa, 2014 yılı itibarıyla 22 ülkeye ihracat yapar konuma geldi. Yapılan bu ihracatla da firma, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından takdim edilen '2013 İhracat Şampiyonları Ödülü'nde derece sahibi oldu. TİM tarafından 2013 yılında 'Tütün Endüstrisinde En Yüksek İstihdam Yaratan Kurum' seçilen şirket, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 'En Çok ve Düzenli Prim Ödeyen 10 Şirket' içinde yer alarak Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ödüllendirildi. 'En İyi İşveren' ve 'Türkiye'nin En Gözde Şirketleri' araştırmalarında ilk 50 şirket içinde üst sıralarda yer alan ve tütün sektöründeki birincilik konumunu koruyan Philip Morris/Sabancı, '2013 Yılı Kariyer.net İnsana Saygı Ödülü' dahil olmak üzere, İnsan Kaynakları alanında da birçok ödülün sahibi oldu." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Philip Morris Türkiye Torbalı Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title