Haberler

Philip Morris/Sabancı'da Bayrak Değişimi

Güncelleme:

Philip Morris / Sabancı'nın yeni Genel Müdürü ise son olarak PMI Portekiz Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olan Enrique Jimenez oldu.

Philip Morris / Sabancı'da, 2010 yılından itibaren Genel Müdürlük görevini yürüten Sedat Müderrisoğlu, 1 Mart 2014 tarihi itibarıyla Philip Morris International'ın (PMI) Lozan'daki merkezine "Riski Azaltılmış Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür" olarak atandı.

Philip Morris/Sabancı'da en üst düzeyde bayrak değişimi gerçekleşiyor. 2010 yılından bu yana şirketin Genel Müdürlüğünü başarıyla üstlenen Sedat Müderrisoğlu, yerini Enrique Jimenez'e devrediyor.

Philip Morris/Sabancı'ya 1993 yılında katılan Müderrisoğlu, şirketteki kariyerini yurtiçinde ve yurtdışında artan sorumluluklarla sürdürdü. 2008 yılında "Latin Amerika ve Kanada İşletmeler Başkan Yardımcılığı" görevine getirilen Müderrisoğlu, Kasım 2010'da ise "Philip Morris/Sabancı Genel Müdürlüğü" pozisyonuna atandı. Şirket, Müderrisoğlu'nun liderliğinde yeni yatırım projeleri ile özellikle ihracat alanında büyük bir atılım gerçekleştirdi ve ihracat hacmini 2010-2013 yılları arasında ikiye katladı. Sedat Müderrisoğlu yetenek yönetimi konusunda da önemli başarılara imza attı. 3,5 yıla ulaşan görev süresi, Philip Morris/Sabancı'nın yurtdışına en fazla Türk yönetici transfer ettiği dönem oldu.

1 Mart 2014 tarihi itibarıyla atandığı "Riski Azaltılmış Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür" pozisyonunda ise Sedat Müderrisoğlu, PMI'ın öncelikli iş alanlarından biri olan riski azaltılmış ürünlerin dünyada geliştirilmesinden ve pazara sunulmasından sorumlu olacak.

Sedat Müderrisoğlu, yerini Enrique Jimenez'e devrediyor. Comillas Pontifical Üniversitesi İşletme ve Hukuk bölümlerinden mezun olan ve MBA'ini ICADE Business School'da tamamlayan Jimenez, Philip Morris International'a 1997 yılında katıldı. Philip Morris International bünyesinde uzun yıllardır farklı yöneticilik görevlerini başarıyla yürütmüş olan Enrique Jimenez son olarak PMI Portekiz Genel Müdürlüğü görevinde bulunuyordu.

Jimenez, yeni göreviyle ilgili olarak; "Özellikle Avrupa Birliği'nde edindiğim deneyimlerin organizasyonumuzu Türkiye'de daha da güçlendireceğine ve böylelikle Türkiye ekonomisine önümüzdeki dönemde daha fazla katkı sağlayacağımıza inanıyorum. PMI'ın dünya çapındaki yetenek fabrikası olarak anılan Türkiye organizasyonunda yüksek niteliklere sahip deneyimli bir ekiple birlikte çalışacak olmaktan büyük bir heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Philip Morris Portekiz Türkiye Lozan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title