Haberler

PFDK, Aysal'ın İtirazını Reddetti

Güncelleme:

PFDK, Galatasaray Kulübü'nün, Başkan Ünal Aysal'a verilen idari tedbirin kaldırılmasıyla ilgili talebini reddetti.

İstanbul / DHA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübü'nün, Başkan Ünal Aysal'a verilen idari tedbirin kaldırılmasıyla ilgili talebini reddetti.

Kuruldan yapılan açıklama şöyle;

"GALATASARAY A.Ş. vekillerinin kulüp başkanı ÜNAL AYSAL hakkında, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Hukuk Müşavirliği tarafından FDT'nin 82. ve 83. Maddesi uyarınca konulan idari tedbirin kaldırılmasına ilişkin talebinin incelenmesi sonucunda, idari tedbirin kaldırılmasını isteyen kulüp vekillerinin, şimdiye kadar sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle yapılan disiplin soruşturmalarında Hukuk Müşavirliğince tedbirsiz sevk yapıldığı somut olayda ise sevk işleminin tedbirli yapıldığı bu nedenle bu işlemin hukuki olmadığından bahisle tedbirin kaldırılmasını talep ettiği saptanmıştır.

FDT'nin 82. ve 83. Maddeleri TFF Hukuk Müşavirliği'nin idari tedbir koyma hususunda yetkili ve görevli olduğunu belirtmektedir. Tedbirin kaldırılmasını isteyen kulüp vekilleri idari tedbirin kaldırılmasını gerektirecek bir hukuki neden, delil ve savunma sunmamıştır.

Açıklanan nedenlerle talebin reddi ile idari tedbirin devamına karar verilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray Ünal Aysal İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title