Haberler

Peygamberlere Hakaret İçeren Karikatüre Sert Tepki

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin desteğiyle Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatüre tepki gösterildi.

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin desteğiyle Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatüre tepki gösterildi.

Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışı BEST-DER tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin de destek verdiği basın açıklaması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından basın açıklamasını okuyan BEST-DER Başkanı Erdal Tunçtan, emperyalist ülkelerin uşaklığını yapanların her fırsatta İslam ve İslam'ın şiarlarına saldırı yapmaktan geri durmadıklarını belirtti. Tunçtan, "Her fırsatta kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri, son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Müslümanların bu suskunluğundan cesaret alan bu alçak zihniyet, 8 Mart Kadınlar Günü'nü fırsat bilerek Peygamber Efendimizin 'Cennet Annelerin Ayakları Altındadır' hadisi şerif-i ile alay ederek İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmişlerdir. Bunlar kudurmuş köpek gibidirler. İllaki bir kutsala saldıracaklar. Bunu da sanat ve fikir özgürlüğü adı altında yapmaktadırlar. Yayınladıkları alçak karikatür ile Peygamber Efendimize (sav), İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmiştir. Bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi'nin Efendimize yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Bu alçaklığı Müslüman beldelerinde yapmaya hiç de çekinmemişlerdir. Çünkü daha önce de bu tip alçak hakaretler yapmışlar ve ne yazık ki ciddi bir tepki görmemişlerdir. Şu unutulmamalıdır ki bu alçak zihniyet kadına değer vermemiş; aksine kadınları özgürlük ve çağdaşlık adı altında soyundurarak edepten ve hayadan uzak cinsel birer obje olarak topluma sunmaya çalışmıştır. Kadınlara hiçbir değerin verilmediği ve bir meta gibi alınıp satıldığı ve hatta bir dönem insan olup olmadığını bile tartışan sözüm ona çağdaş medeniyet perestler, bugün İslam'ın cenneti ayaklarının altına serdiği kadını değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar" diye konuştu.

Basın açıklaması, sık sık tekbirler getirilmesiyle sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title