Haberler

Peygamberler Şehri" Şanlıurfa'da Ramazan

Güncelleme:

EŞBER AYAYDIN - İnanç turizminin önemli merkezlerinden "Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa, ramazan nedeniyle gündüzleri adeta "ölü şehir" halini alırken, geceleri de renkli bir yaşamla dikkati çekiyor.

"Peygamberlerin atası" kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Hz. Şuayp gibi bazı peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen Şanlıurfa, özellikle İslamiyet açısından inanç turizminin en önemli kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Şehir, bu çerçevede ramazan ayında da Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gündüz hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde hissedildiği kentte vatandaşlar, zorunlu olmadıkça pek fazla dışarı çıkmıyor. Bu nedenle gündüz saatlerini sakin geçiren Şanlıurfa, iftar saatlerinden itibaren adeta güne yeniden başlıyor.

İftardan sonra vatandaşlar, kentte her dönem en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl'ü ziyaret ediyor.

Balıklıgöl'de iftar

Civar il ve ilçelerden gelip Balıklıgöl ve çevresinde oruçlarını açan vatandaşların yanı sıra iftarın ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, yerleşkede bulunan tarihi mekanları ziyaret edip otantik mekan ve serin havada "manevi iklimi" soluyor. Genellikle aileleriyle Balıklıgöl'deki mekanları ziyaret eden vatandaşlar sahura kadar buralarda zaman geçiriyor.

Balıklıgöl yerleşkesinin yanı sıra Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla hastalıktan şifa bulduğu kuyunun bulunduğu rivayet edilen mağaranın yer aldığı mekanı ziyaret eden vatandaşlar, yatsı ezanının okunmasının ardından buradaki camilerde teravih namazı kılıyor.

Ramazan etkinlikleri

Teravih namazından sonra da canlılığın devam ettiği kentte, bazı vatandaşlar tarihi Urfa Kalesi'nin eteklerindeki doğal mağaralar ve çevrelerinde oluşturulan kafelerde günün yorgunluğunu atmaya çalışıyor.

Birçok vatandaş, çocuklarıyla geç saatlere kadar büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin düzenlediği ramazan etkinliklerinde vakit geçiriyor. İftar saatlerinden gece geç saatlere kadar dışarıda kalan birçok vatandaş, başta Haşimiye civarı olmak üzere, çeşitli semtlerde sahura kadar açık kalan lokantalarda ciğer kebabı başta olmak üzere yöresel lezzetleri tatma imkanı da buluyor.

Sabah namazına kadar süren hayat

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte gündüz sıcaklıklarının fazla olması nedeniyle insanların güneş battıktan sonra dışarıya çıktığını söyledi.

Mevsim şartları nedeniyle yöre halkının böyle bir yaşamı tercih etmek zorunda kaldığını anlatan Güvenç, "Gündüz boşalan caddelerimiz, güneşin batmasıyla hareketleniyor. Yani akşamları hem çalışıyoruz, hem turistlerimiz geziyor. Yani sabah namazına kadar süren bir hayat başlıyor. İlçe belediyelerimizle beraber halkımızın rahat edeceği ortamları hazırladık. Huzur içerisinde geceleri insanlarımız rahat ediyor, yiyor, içiyor, eğleniyor ve ramazanın tadını çıkarıyor. Ayrıca kamudaki çalışmalarımızda gece saatlerinde devam ediyor" diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de ramazan ruhunun kentte güzel bir şekilde yaşandığını aktararak, gün içerisinde hava sıcaklığının getirmiş olduğu sıkıntıları gece düzenledikleri ramazan etkinlikleriyle avantaja dönüştürdüklerini kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Hz İbrahim Balıklıgöl Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title