Haberler

Peygamberin Aile Hayatı" Konferansı

Hz. Muhammed'in hayatından örneklerin de verildiği "Peygamberin Aile Hayatı" adlı konferans gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım Kent Konseyi ve Verenel Derneği tarafından, Hz. Muhammed'in hayatından örneklerin de verildiği "Peygamberin Aile Hayatı" adlı konferans gerçekleştirildi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hz. Muhammed'in sade bir aile hayatıyla bizlere örnek olduğunu vurgulayarak, "Dünyamızın durumuna baktığımız zaman iyi bir manzara ile karşılaşmıyoruz. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler, insanoğluna mutluluk getirmemiştir. Çatışmalar ve savaşlarla dolu yirminci yüzyılı geride bırakmıştır. İnsanoğlu, her şeyden önce ailesinde huzura muhtaç olmuştur" diye konuştu.

Her yıl 14 Şubat'ta kutlanan "Sevgililer Günü"nün batının icat ettiği ve tüketim endüstrisinin bir kolu olduğuna dikkati çeken Ay, Müslüman ve birbirini seven iki insan için nikahtan daha güzel birşey olmadığını ifade etti.

Konferans sonunda tasavvuf müziği besteci ve şarkıcısı Mustafa Demirci, Nat'ı Şerif okudu.

Her ay düzenlenmesi planlanan programa, Verenel Derneği Marmara Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Sarı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Emin Ay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title