Haberler

Peygamberimizin Hayatının Sorulduğu Sınava 35 Bin Kişi Katıldı

Denizli Belediyesi, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Denizli O'nu Okuyor" adlı yarışmaya 35 bin kişi katıldı.

Denizli Belediyesi, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Denizli O'nu Okuyor" adlı yarışmaya 35 bin kişi katıldı.

Denizli Belediyesi, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yarışmaya 45 bin kişi başvurdu. Denizli merkezde 20, ilçelerde

39 okulda yapılan yarışmaya her yaştan insan katıldı. Yarışmada 5, 6,7 ve 8'inci sınıflar için Rahime Kaya'nın yazdığı 'Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed (sav)', 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar için Osman Keskioğlu'nun 'Siyer-i Nebi' yetişkinler için ise Ümit Kesmez'in 'Efendimizin Nurlu Hayatı' adlı kitaplarından sınav yapıldı.

Toplam 63 sorunun sorulduğu sınavda iki binden fazla gözetmen gönüllü olarak görev yaptı. Sınava özellikle gençlerin ilgisi yoğun olurken, bazı yaşlı vatandaşların da sınava girdiği görüldü.

Peygamber Efendimizin hayatını konu alan yarışmaya ilginin çok yoğun olduğunu belirten DEGDER Başkanı Aydın Karaca, şöyle konuştu: "İki aydır bu sınavla ilgili hazırlıklar devam ediyordu. Sınav katılım yönüyle de ilgi yönüyle de başarılı geçti. Hem kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, hem de Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bir kitabın okutulması söz konusu olunca vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim"

Sınavda birinci olanların umreye götürüleceği açıklanırken, dereceye giren diğer katılımcılara bilgisayar, cep telefonu gibi ödüllerin verileceği kaydedildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title