Haberler

Peygambere Hakaret Eden Gazeteye Tepkiler Sürüyor

Güncelleme:

Batmanda HÜDA PAR ve HAK-İŞ Sendikası Şubesi, Peygambere hakaret ettiği iddia edilen gazeteye ve karikatüre tepki gösterdi.

STK'lardan karikatür tepkisi

Aralarında sendika, siyasi parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı bir çok platform, ulusal bir gazetede çıkan ve dini değerlerle alay edildiği iddia edilen bir karikatüre sert tepki gösterdi.

Daha önce de dini değerlere hakaret eden karikatürler çizen gazetenin, son olarak Hz. Peygamber'i dolaylı olarak anlatan iğrenç karikatürü toplumda infiale neden oldu.

HÜDA PAR'DAN SERT TEPKİ

HÜDA PAR İl Başkanlığı, Hz. Muhammed'in (sav) hadisi üzerinden İslam'a saldıran Özgür Gündem Gazetesine sert tepki gösterdi.

Yapılan çirkin karikatür ile ilgili basına yazılı bir açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkanlığı, tüm Müslümanların en önemli kırmızıçizgilerinden olan Peygambere ve O'nun vasıtasıyla gönderilen şiarlara yönelik içte ve dışta saldırlar olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi.

Müslümanların dağınıklığından ve asli mecralarından kaymalarını fırsat bilen İslam düşmanlarının bu durumu kendileri için bir fırsata dönüştürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Müslümanların dağınıklığından ve asli mecralarından kaymalarını fırsat bilen İslam düşmanları ve onların yerli işbirlikçileri olan insan müsveddeleri bundan cesaret almaktadırlar. Ama Ebu Cehil ve Ebu Lehebler, Peygamberin şan ve şerefinin yücelmesine engel olamadıkları gibi Charlie Hebdolar ve bunların yerli Kürt Charlie Hepdoları da engel olamayacaklardır" denildi.

BİR TEPKİ DE HAK-İŞ'TEN GELDİ

HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt de karikatür olayına sert tepki gösterdi.

Söğüt, açıklamasında "Özgür Gündem Gazetesi'nin 9 Mart 2016 tarihinde yayımlanan bir karikatürde, Hz. Muhammed'in (sav) kadınlarla ilgili 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifine atıfta bulunularak hakaret edilmiştir. Daha önce de bilindiği üzere Diyarbakır'da billboardlara Peygamberimize hakaret içeren karikatürler afişe edilmişti. Şimdi biz gördük ki, Charlie Hebdo tek Fransa'da değil, Türkiye'de de kendi çirkinliğini ve yerli Charlie Hebdo olduklarını bir defa daha gösterdiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title